Nemzetközi foci

Ancelotti miatt kirúgták a brazil futballkapitányt

Daniel RAMALHO / AFP
Fernando Diniz mérlege: hat mérkőzés, két győzelem, egy döntetlen, három vereség
Daniel RAMALHO / AFP
Fernando Diniz mérlege: hat mérkőzés, két győzelem, egy döntetlen, három vereség

Bár a brazil sajtó nagy örömmel fogadta Fernando Diniz kapitányi kinevezését tavaly nyáron, a Bolívia (5-1) és a Peru elleni (1-0) vb-selejtezős győzelem után mélyrepülésbe kezdett a válogatott.

Jókedvű játékosok ide, Diniz váratlan megoldásai oda, ez a váratlan visszaesés odavezetett, hogy a csapat előbb otthon 1-1-es döntetlent ért el Venezuela ellen, majd sorozatban háromszor kikapott. Az uruguayi (0-2) és a kolumbiai (1-2) zakót aztán november 21-én arcul csapás követte:

Argentína 1-0-ra nyert a Maracanában, ezzel Brazília először szenvedett vb-selejtezőn vereséget hazai pályán.

Dinizt egyébként is addig nevezte ki a szövetség, amíg idén nyáron Carlo Ancelotti át nem veszi az irányítást. Az olasz szakember azonban hosszabbított a Real Madriddal, így nem volt miért tovább várni: az egy hónapja eltávolított, majd most a posztjára visszahelyezett elnök, Ednaldo Rodrigues első lépésként menesztette is Dinizt.

Az új kapitány minden bizonnyal a Sao Paulo edzője, Dorival Junior lesz, egyelőre azonban pénzügyi viták vannak, a klub ugyanis nem hajlandó ingyen elengedni edzőjét, és 920 ezer dollárnak megfelelő brazil realt kér érte.

Kapcsolódó
Olvasói sztorik