Nemzetközi foci

A brazil válogatott helyett a Realnál folytatódik az Ancelotti-sztori

SOEREN STACHE / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
SOEREN STACHE / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

 Carlo Ancelotti és a Real Madrid 2026-ig meghosszabbította az olasz futballtréner szerződését.

A madridi klub pénteken jelentette be, hogy a 64 éves vezetőedzőnek az eredetileg a mostani idény végén lejáró szerződését két évvel toldotta meg.

Az elmúlt hetekben a brazil válogatottal többször hírbe hozott Ancelotti második ciklusát tölti a spanyol fővárosban: előbb 2013-tól 2015-ig, majd 2021 óta irányítja a Real Madridot, amellyel az öt idény alatt tíz trófeát nyert:

kétszer a Bajnokok Ligájában, kétszer a klubvilágbajnokságon, ugyancsak kétszer az Európai Szuperkupában győzött, valamint egy bajnoki címet, két spanyol Király Kupát és egy Spanyol Szuperkupát is nyert az együttessel.

Amikor Ancelotti a 2022-es BL-győzelem után a játékosaival ünnepelt:

Négy Bajnokok Ligája-sikerével az első helyen áll a vezetőedzők között, a legtöbb győztes mérkőzést töltötte a kispadon a BL-ben (118), és első edzőként nyert bajnoki címet az öt európai topliga (angol, francia, német, olasz, spanyol) mindegyikében.

A Real 18 forduló után az első helyen áll a LaLigában, a Bajnokok Ligájában pedig csoportelsőként került a nyolcaddöntőbe, ahol Gulácsi Péter és Willi Orbán klubjával, az RB Leipziggel találkozik majd.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik