Nemzetközi foci

Nagy csapást szenvedett el a brazil válogatott

Pablo PORCIUNCULA / AFP
A brazil klasszis, Neymar az októberi, Uruguay elleni vb-selejtezőn szenvedett súlyos sérülést
Pablo PORCIUNCULA / AFP
A brazil klasszis, Neymar az októberi, Uruguay elleni vb-selejtezőn szenvedett súlyos sérülést
Ami eddig csak valószínűsíthető volt, mostanra biztossá vált: az október 17-én súlyos térdsérülést szenvedett Neymar nem lehet ott a brazil válogatottban a nyári Copa Américán. A hírt a klasszis brazil orvosa erősítette meg.

Az al-Hilal sztárja az október 17-i, Uruguay elleni világbajnoki selejtezőn elülső keresztszalag-szakadást és meniszkusz-szakadást szenvedett.

A brazil válogatott orvosa, Rodrigo Lasmar szerint nem szabad siettetni a visszatérését, a legkényelmesebb az, ha 2024 augusztusáig nem játszik.

„Túl korai lenne még. Nincs értelme kihagyni bizonyos lépéseket a gyorsabb felépülés érdekében, felesleges kockázatot vállalnia. Türelmesnek kell lennünk. A térdszalag-műtétek utáni felépülés globális koncepciója szerint nem szabad kilenc hónapnál korábbi visszatérésben gondolkodni.

Nagyon fontos tiszteletben tartani az a biológiai időt, amelyre a szervezetnek szüksége van az ínszalag újjáépítéséhez.

A Copa América (amelyet az Egyesült Államokban rendeznek) június 20-án kezdődik, a döntőt pedig július 14-én rendezik. Brazília a D csoportban Kolumbiával, Paraguayjal, valamint a Costa Rica–Honduras rájátszás győztesével csap össze.

Kapcsolódó
Neymar kislánya emberrablók célpontjává vált
Hárman betörtek a brazil sztár párjának otthonába, de csak a nagyszülőket találták.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik