Nemzetközi foci

VAR-kabaré Olaszországban: telefonon szóltak, hogy érvényes a gól

Domenico Cippitelli/NurPhoto via Getty Images
Domenico Cippitelli/NurPhoto via Getty Images

Mozgalmas meccsen verte 3-2-re a Monza a Frosinonét az olasz bajnokság 19. fordulójában, amely során a játékvezetőnek, Maria Ferrieri Caputinak rendhagyó problémája is akadt. Az Il Corriere dello Sport cikke szerint megszakadt ugyanis a kapcsolat közte és a VAR-szoba között, ami miatt az első félidőben kicsit állt is a játék.

A meccs aztán a szokatlan pauza után folytatódott, de a problémát nem sikerült orvosolni, így amikor a Monza második gólját visszanézték videobíróval (azt nézték, történt-e szabálytalanság a támadás során), akkor telefonon szóltak le a negyedik játékvezetőnek, hogy érvényes a találat, és a pálya széléről jeleztek Ferrueri Caputinak a döntésről.

Végül a második félidőre sikerült felülkerekedni a technikai hibán, így aztán rendben be lehetett fejezni a mérkőzést.

De ez még csak a kisebbik ügy volt az olasz labdarúgásban szombaton. Az Inter ugyanis úgy győzte le a Veronát, hogy a milánóiak győztes gólja előtt Bastoni lekönyökölte az ellenfél játékosát, a VAR azonban nem lépett közbe. A hírek szerint a játékvezető, Michael Fabbri, valamint a VAR-szobában ülő Luigi Nascát is azonnali hatállyal a másodosztályba küldték és egy ideig nem dolgozhatnak Serie A-meccseken.

Kapcsolódó
A Fehérvárról a Fradiba igazolt Kodro: Boldog vagyok, hogy részese lehetek ennek a nagyszerű klubnak
A bosnyák csatár elsődleges feladatának azt tartja, hogy segítse új csapattársait, ha jönnek a gólok és a gólpasszok is, az a ráadás.
Olvasói sztorik