Nemzetközi foci

Ilyen érdeklődően még sohasem fordult a Bundesliga felé a ManUnited

UWE ANSPACH / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Thomas Müller és Eric Maxim Choupo-Moting neve is felmerült állítólag
UWE ANSPACH / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Thomas Müller és Eric Maxim Choupo-Moting neve is felmerült állítólag
Nincs könnyű helyzetben Erik ten Hag, a Manchester United labdarúgócsapatának holland menedzsere, hiszen eddig az utóbbi évtizedek legharmatosabb teljesítményével rukkoltak elő tanítványai. A Premier League 8. helyéről vezethetne felfelé út, ha felépülnének a sérültek, és sikerülne találni egy gólerős támadót.

Egészen hihetetlen, de a manchesteriek 20 forduló alatt mindössze 22 gólt szereztek (annyit, mint a Crystal Palace), ennél mindössze két klub mutatott fel gyatrább teljesítményt: a 20 gólos Burnley és a 18 gólos Sheffield United. Ha ehhez hozzávesszük, hogy nem is csatár, hanem a skót középpályás, Scott McTominay a házi gólkirály öt találattal, érezhető, mekkora a gond.

Ugyan Erik ten Hag azt mondta, hogy nem számít januári érkezőre és csapata erősebbé válik, amikor Casemiro, Lisandro Martinez vagy Mason Mount visszatér a sérüléséből, azért akadnak olyan forgatókönyvek, amelyek játékosmozgást is feltételeznek a téli átigazolási időszakban.

Az tény, hogy az előző három idényből kiindulva januárban nem történt eget rengető változás a Unitednél.

Egy éve a pénzügyi fair play aggodalmai közepette Cristiano Ronaldótól sikerült megválni, érkezett hathónapos kölcsönszerződéssel Wout Weghorst (Burnley), illetve a klub kölcsönvette Marcel Sabitzert (Bayern München) és Jack Butland kapust (Crystal Palace). 2022 januárjában nem érkezett senki, 2021-ben pedig csak Amad Diallo (Atalanta) szerződött az Old Traffordra.

Mi lesz Jadon Sanchóval?

Ezek után valóban meglepetés lenne a nagy mozgás, de lehet, egy kölcsönszerződés mindent megváltoztat: a Manchester United ugyanis tárgyalásokat folytat a Borussia Dortmunddal Jadon Sancho kölcsönadásáról.

Az angol válogatott játékos pályafutása legjobb korszakát töltötte a németeknél, az MU végül 85 millió euróért szerezte meg 2021 júliusában. A nagy áttörés azonban nem következett be, sőt, a jelenlegi szezonban – miután összeveszett Ten Haggal – mindössze 76 percet töltött a pályán az angol támadó.

Legutóbb a Nottingham Forest elleni, augusztus 26-i meccsen szerepelt, és ugyan klubja nyitott volt arra, hogy eladja Szaúd-Arábiába, ez nem tetszett a futballistának.

A hírek szerint a tárgyalások már csak azon zajlanak, hogy Dortmund a fizetésének mekkora részét hajlandó fedezni.

Az ügylet azért lenne fontos az angoloknak, mert jelenleg nagyon óvatosan mozoghat csak a pénzügyi fair play miatt. Azonban ha sikerülne egy olyan jól kereső játékostól megszabadulnia, mint Sancho, az némi mozgásteret teremthet számára.

Még az is lehet, hogy Anthony Martial, Casemiro és Raphaël Varane is távozik, de akár Mason Greenwood körül is lehetnek tárgyalások A Getafénél kölcsönben szereplő támadó ugyanis 15 La Liga-meccsen öt gólt szerzett, ezzel több csapat, például a Barcelona érdeklődését is felkeltette.

Nagy nevekről álmodnak

Az esetleges érkezők névsora izgalmas, a The Athletic szerint ugyanis csupa olyan labdarúgót figyel a klub, akik a Bundesligában játszanak.

A Bayern München 34 éves kameruni játékosa, Eric Maxim Choupo-Moting eléggé háttérbe szorult Harry Kane érkezésével, a szezonban ugyan 19 meccsen pályára lépett, de főként csereként. De úgy hírlik, még a közelmúltban szerződést hosszabbító Thomas Müller neve is felmerült.

A klub állítólag az RB Leipzig csatárát, Timo Wernert is figyeli, ő a United radarján volt akkor is, mielőtt 2020-ban a Chelsea-hez igazolt, de az igazi nagy fogás a stuttgarti Serhou Guirassy lehet, aki 14 Bundesliga-mérkőzésen 17 gólt szerzett.

Kapcsolódó
Megvan a ManUnited gyatra szereplésének első áldozata
A klub nem él a szerződéshosszabbítási opcióval Raphaël Varane esetében.
Olvasói sztorik