Nemzetközi foci

Megvan a ManUnited gyatra szereplésének első áldozata

Paul ELLIS / AFP
Raphaël Varane akár már januárban távozhat
Paul ELLIS / AFP
Raphaël Varane akár már januárban távozhat
Már a jövő nyári átigazolási időszakra készül a Manchester United labdarúgócsapata, amely úgy döntött, hogy nem hosszabbítja meg Raphaël Varane nyáron lejáró szerződését, így a világbajnok francia védő szabadon távozhat. Akár már most, a januári időszakban, ha akad megfelelő érdeklődő.

A Daily Mail értesülései szerint a Manchester United vezetői úgy döntöttek, hogy nem élnek azzal az opciós lehetőséggel, amely alapján Varane szerződését újabb 12 hónappal meghosszabbíthatnák, így a francia védő mostantól tárgyalhat a lehetséges kérőivel.

Már novemberben a pletykák a jáétékos, és a United menedzsere, Erik ten Hag közötti viszályról, ám a holland szakember akkor azt mondta, erről szó nincs.

„Ezek pletykák. Nagyon fontos játékos, de van egy belső verseny, ahogy egy topklubnál illik” – mondta Ten Hag.

Ugyanakkor a 30 éves játékos nem játszott túl sokat, a manchesteriek eddigi 20 bajnokija közül mindössze 11-szer lépett pályára, és csupán hét alkalommal a kezdőcsapatban.

A klub azt is jelezte, hogy Varane jelenlegi szerződését, amely körülbelül heti 340 ezer font fizetést tartalmaz, a továbbiakban nem tartja reálisnak.

A Daily Mail szerint ezt a lépés már része annak a tervnek, hogy a klub csökkentse a legjobban kereső játékosai fizetését, hogy ezáltal erőforrásokat szabadítson fel a nyári átigazolási időszakra.

A Manchester United évtizedek óta nem látott gödörben van, az eddig 20 bajnokijából kilencet elveszített és a megszerzett 31 ponttal csupán a 7. helyen zárta a 2023-as évet.

Kapcsolódó
Nem sok jót jelent az Arsenalnak, ha szilveszterkor vezetést szerez
2023 utolsó statisztikája egészen szürreális.
Olvasói sztorik