Nemzetközi foci

Először vezetett Premier League-meccset női bíró

HENRY NICHOLLS / AFP
HENRY NICHOLLS / AFP

Rebecca Welch lett az első női játékvezető, aki a Premier League-ben vezetett meccset.

A 40 éves Welch 2010-ben lett játékvezető, de akkor még másodállásban csinálta, majd 2019-ben vált profivá.

Januárban ő lett az első női spori, aki a Championshipben vezetett, majd november elején ő volt a negyedik játékvezető a Fulham-Manchester United PL-bajnokin.

Most visszatért a Craven Cottage-re, és ő fújta a sípot a Fulham-Burnley találkozón, amelyet 2-0-ra nyert a vendégcsapat, amely ezzel elmozdult az utolsó helyről.

Az alsóházi csapatok közül szintén nyert a Luton, amely a Newcastle elleni győzelmet a csapatkapitánynak, Tom Lockyernek ajánlotta, aki szívműtéten esett át, miután a Bournemouth elleni találkozón a pályán esett össze.

A Bournemouth – amelyből bokasérülése miatt hiányzott Kerkez Milos – nagyon izgalmas meccset vívott a Nottinghammel: az emberhátrányban játszó Forest a második félidő elején vezetést szerzett, ám Solanke duplájával fordított a vendégcsapat. Wood góljával a Nottingham egyenlíteni tudott, ám a hosszabbításban Solanke harmadik góljával – amely egy gyönyörű fejesből született – a Bournemouth elvitte mindhárom pontot.

A Tottenham-drukkereknek is az egekben lehetett a pulzusa az Everton elleni meccsen, pedig a 18. percben már két góllal vezetett a Spurs. André Gomes góljával azonban a hajrában szépített az Everton, amely a hosszabbításban Danjuma helyzeténél az egyenlítéshez is nagyon közel állt, ennyire:

A Tottenham végül kihúzta, és ezzel a negyedik helyről várja a folytatást, igaz, a mögötte álló Manchester City visszaelőzheti, ha lejátssza a klubvilágbajnokság miatt elhalasztott meccsét.

Premier League, 18. forduló:

Fulham – Burnley 0-2 (0-0)
Luton Town – Newcastle United 1-0 (1-0)
Nottingham Forest – Bournemouth 2-3 (0-0)
Tottenham Hotspur – Everton 2-1 (2-0)
West Ham United – Manchester United 2-0 (0-0)

Olvasói sztorik