Nemzetközi foci

Pep Guardiola: Nem balszerencse volt, azt kaptuk, amit érdemeltünk

Chris Brunskill/Fantasista/Getty Images
Chris Brunskill/Fantasista/Getty Images

A Manchester City meglepetésre hiába vezetett két góllal hazai pályán, csak 2-2-es döntetlent játszott a Crystal Palace elleni, szombati bajnokin.

A címvédőnek volt egy négy meccsből álló nyeretlenségi szériája, de nehéz csapatok ellen, amely után azonban legyőzte a Lutont, ezért úgy tűnt, mintha kilábalt volna a bajból. A Crystal Palace ellen azonban újabb értékes pontokat szórt el a ManCity.

Ez nem balszerencse. Azt kaptuk, amit megérdemeltünk. Leadtunk két pontot. Láthattuk, milyen lehetőségeket engedtünk az ellenfelünknek, miközben számtalan helyzetünket hagytuk ki. Ez elég hasonló a mostani idény meccsein, egyszerűen nem tudjuk lezárni a mérkőzéseket

– a Manchester City vezetőedzője, Pep Guardiola.

„Muszáj türelmesnek lenned, amikor tíz ember van a tizenhatoson belül tízméteres területen. Érkezni kell a beadásokra, és a megfelelő sebességi fokozaton kell játszani. Nagyon jók voltunk, de ha a végén ilyen tizenegyest adsz az ellenfélnek, nem érdemled meg a győzelmet.”

A címvédő három ponttal van lemaradva a bukdácsolás után az első helyen álló Liverpool mögött, de még reménykedhet benne, hogy a városi rivális Manchester United kisegíti. Egy vasárnapi Liverpool-győzelem ugyanis hat pontra növelné a különbséget, viszont ha az MU nyerne, akkor továbbra is lőtávolban maradna Jürgen Klopp együttese.

Kapcsolódó
A pályán esett össze a Luton csapatkapitánya, félbeszakadt az angol bajnoki
Döbbenetes pillanatok a Premier League szombati mérkőzésén.
Olvasói sztorik