Nemzetközi foci

„Ő az én szuper meglepetésem” – el akarta hagyni a Herthát, Dárdai egyik legfontosabb játékosa lett

Andreas Gora / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Andreas Gora / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Még 2022 nyarán érkezett a Hertha BSC-hez Jonjoe Kenny, aki a Bundesligából való kiesés után távozni akart a csapattól. A szerződése ugyanakkor 2025-ig a berlini klubhoz köti, és mivel nem sikerült tető alá hozni semmilyen üzletet, így maradt, majd a kispadon találta magát az első fordulóban.

Nagyot fordult azóta a játékos helyzete, mert szinte kihagyhatatlan lett Dárdai Pál csapatából.

A jobboldali védő 16 mérkőzésen lépett pályára az idényben, ebből 15-ször az elejétől a végéig játszott. A Hertha közben eléggé formába lendült, a legutóbbi nyolc mérkőzésén nem talált legyőzőre, sőt ötször nyert, egyszer pedig tizenegyesekkel átverekedte magát a Hamburgon a kupában. Kenny ebben az időszakban volt, mikor a legjobb teljesítményt nyújtotta a csapatából, nem mellesleg szerzett három gólt és adott három gólpasszt is, a HSV elleni kupadráma során ő mentette büntetőpárbajra a meccset a legvégén, majd értékesítette a maga tizenegyesét is.

Megküzdött a helyéért, sosem adta fel. Ő az én szuper meglepetésem. Neki kellene gondoskodnia a csodálatos karácsonyról – akárcsak a Mikulásnak

mondta játékosáról Dárdai, aki szerint a Hertha játékosai, élükön Kennyvel úgy tehetik boldoggá a szurkolókat, ha szombaton legyőzik az utolsó helyen álló Osnabrück csapatát a Bundesliga 2-ben.

Dárdai szerint egyébként becsapós, hogy az aktuális ellenfél az utolsó a tabellán, mivel az előző fordulóban pontot tudott szerezni az éllovas St. Pauli ellen is. A vezetőedző így harcos mérkőzésre számít, és azt szeretné látni, hogy a Hertha olyan nyomás alá helyezi az Osnabrücköt, hogy az ne tudjon kibontakozni a meccs során.

Kapcsolódó
Amit elöl belőnek, azt hátul beengedik – így fest eddig Dárdaiék szezonja
Tizennégy forduló után Dárdai Pál csapata, a Hertha a tizedik helyen áll a német másodosztályban. A nyáron alaposan átalakult együttes jelenleg messze van a feljutástól, de nem reménytelen a helyzete.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik