Nemzetközi foci

Dárdai felfedezett egy influenszert, akiből kupahős lett a Herthánál

A Dárdai Pál irányította Hertha BSC őrült mérkőzésen, kétszer is az utolsó percekben egyenlítve, 11-esekkel jutott tovább az ugyancsak másodosztályú Hamburg ellen a labdarúgó Német Kupa nyolcaddöntőjéből. A csata egyik hőse egy olyan labdarúgó lett, akinél népszerűbb kevés akad Berlinben – csak éppen nem a játéktudása, hanem a közösségi médiában betöltött szerepe miatt.

A palesztin származású, de már Németországban született Nader El-Jindaoui fiatalon megjárta a Füchse Berlin, a TB Berlin, az Energie Cottbus és a Chemnitz csapatát, a felnőttek között azonban Babelsbergben kapott először lehetőséget 2016-ban.

Azóta megfordult a Greuther Fürth és a Fortuna Düsseldorf második csapatában, végül két évet lehúzott a negyedik ligás Berliner AK együttesénél. 2022-ben szerződtette a Hertha, amely a szintén negyedosztályú második csapatánál vette számításba. Ott idén 13 meccsen szerepelt, két gólt szerzett és három gólpasszt adott.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

NADER JINDAOUI (@naderjindaoui) által megosztott bejegyzés

A Hertha Bundesliga II-es csapatánál a hétvégén számolt vele először Dárdai Pál edző, aki az Elversberg elleni bajnokin (5-1) leültette a kispadra. Az igazi nagy ugrás azonban szerdán jött el, amikor a 80. percben csereként pályára léphetett a Hamburg elleni kupamérkőzésen. Sőt, még a tizenegyeseknél is jelentkezett, és ha már elvállalta, a harmadik sorozatban nem is hibázott.

„Először látni akartam, hogy ki vállalkozik, de nem mindenki akarta. És akkor azt mondtam: «Miért ne? Majd lövök én.» Természetesen nagyobb a nyomás, de végül is csak fociról van szó” – nyilatkozta.

Nader El-Jindaoui érdekes figura, hiszen futballistaként kevesen ismerik, ugyanakkor feleségével, Louisával influenszerként milliós rajongótáborral bír: a YouTube-on 1,75 millióan iratkoztak fel a csatornájára, Instagramon 2, TikTokon 2,6 millió követője van.

„Egész életemben fociztam. Még akkor is, ha egyesek szeretik azt mondani, hogy influenszer vagyok. De én labdarúgó vagyok, aki megosztja az élete egy részét mindenkivel. De ha rám keresel a Google-ban, azt írja, hogy futballista. És én is így érzem magam.

Még nem fejeztem be, szeretnék rátaposni a gázra, és segíteni a csapatnak

– mondta.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Hertha BSC (@herthabsc) által megosztott bejegyzés

Dárdait különösen lenyűgözte a játékos bátorsága a tizenegyes-párbajban, azt mondta, tisztelet járt azért, amiért vállalkozott a rúgásra.

„Amikor velünk készül, az életéért edz. Igazán elkötelezett és én ezt nagyon tisztelem benne. Mindig őszinte vagyok a játékosokkal. Mondtam neki, hogy amikor eljön a pillanat, és szükségem lesz rá, játszani fog. Ezúttal így volt. Ugyanakkor már 27 éves, most jött a senki földjéről, de nagyszerű úton halad. Ennek ellenére nem veheti el itt egyetlen fiatal játékos helyét sem.

Az én feladatom a Herthánál a fiatal játékosok képzése, nevelése és értékek teremtése. Nadernek ezt is meg kell értenie

– nyilatkozta a magyar szakember a Bildnek.

Kapcsolódó
Dárdai Pál csapata tizenegyesekkel ment tovább a kupában
Ráadásul csupán három Bundesliga-csapat maradt versenyben ebben a sorozatban.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik