Nemzetközi foci

Dárdai Pál csapata tizenegyesekkel ment tovább a kupában

Andreas Gora / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Andreas Gora / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Rendkívül izgalmas csata után a Hertha BSC tizenegyesekkel ejtette ki a Hamburgot a Német Kupa nyolcaddöntőjében.

Fabian Reese szerzett vezetést a berliniekre, amire azonban egy távoli bombával és egy kapushibát kihasználva mázlis góllal válaszoltak a vendégek. A fordítás nem bizonyult elegendőnek, Reese újra lecsapott a 90. percben egy távoli lövéssel. Jöhetett a hosszabbítás, amelyben a Hamburg szerzett vezetést, de Jonjoe Kenny a 120. percben megmentette a meccset. Jöhettek a tizenegyesek, ebben pedig a hosszabbításban gólt szerző hamburgi, Ransford-Yeboah Konigsdorffer hibázott egyedül, Reese pedig továbblőtte Dárdai Pál csapatát, a Herthát. Dárdai Márton végigjátszotta a mérkőzést, a Hamburgban Németh András 72 percet töltött a pályán kezdőként.

A Saarbrücken együttese a Bayern München kiejtése után a Frankfurtot is búcsúztatta, míg a Wolfsburgot a szintén Bundesligás Borussia Mönchengladbach búcsúztatta, a VfB Stuttgart pedig a Borussia Stuttgartot. A Gladbach és a Stuttgart mellett csak a Leverkusen van már versenyben az élvonalbeli csapatok közül. Ilyesmire mindössze harmadjára került sor a sorozat történetében.

A Gladbach és a Stuttgart háromszor, a Kaiserslautern és a Düsseldorf kétszer, míg a Leverkusen egyszer nyert Német Kupát fennállása óta, a Herthának két elbukott döntője van. A legjobb nyolc közé jutó csapatok közül a St. Pauli és a Saarbrücken nem jutott még döntőbe soha.

Kapcsolódó
Rossi kapitány állítólag felkereste Dárdai Mártont
A téma természetesen a magyar válogatottság volt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik