Nemzetközi foci

„Pesic és a bíró ellopta a Cukaricki történelmi pontját”

Czeglédi Zsolt / MTI
Czeglédi Zsolt / MTI

A Ferencváros csütörtökön hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a szerb Cukarickit, ezzel megerősítette második helyét a Konferencia Liga-csoportjában.

A mérkőzés hajrájában nagyon kettészakadt a pálya, helyzetek egyik és másik oldalon is adódtak, a szerbek pedig tizenegyest reklamáltak a 97. percben, fél perccel később pedig Aleksandar Pesic belőtte a győztes gólt a túloldalon. Már lefújáskor is kiakadtak a szerbek, a Telegraf pénteki cikkében ez állt:

„Pesic és a bíró ellopta a Cukaricki történelmi pontját. Micsoda tragédia!”

A Cukaricki gólszerzőjét, Luka Adzicot is megszólaltatta a lap, aki szintén az utolsó percek történéseit emelte ki.

„Jól festetteünk, sok helyzetünk volt, de szükségünk lett volna még egy gólra, hogy a végéig biztonságban lehessünk. Nam akarok a bíróról beszélni, de a végén befolyásolta a mérkőzést. Egyértelműen szabálytalankodtak Singh-gel szemben, mégsem fújt semmit, aztán ebből kaptuk a gólt. Ugyanakkor az sem fordulhat elő, hogy egy kedvezőtlen ítélet után teljesen elveszítse a koncentrációt a csapat. Harminc másodperc alatt történt minden, ez az egyik legfájdalmasabb vereség a pályafutásomban.”

Csapattársa, Nemanja Tosic is nyilatkozatot a bíróról, a középpályást a Zurnal kérdezte a mérkőzéssel kapcsolatban.

Több krízisen vagyunk túl, végre sikerült megnyugodnunk és remekül játszottunk. A Fradi első góljáról nincs mit mondanom, de a másodikat egy szégyenletes bírói döntés után kaptuk! Büszke vagyok, hogy bírtuk a nyomást, érzelmileg kimerültünk

– mondta a 26 éves játékos.

A Cukaricki nem szerzett még pontot a Konferencia Liga csoportkörében, az utolsó fordulóban a belga Genk ellen nyílhat erre lehetősége.

Kapcsolódó
Sigér: Most a végén egy kicsit megőrültünk, de nagyon kellett már ez nekünk
A nagy hajrával fordító csapattársak széppé varázsolták a születésnapját.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik