Nemzetközi foci bajnokok ligája

A Manchester United védekezése több mint hatvan éve nem volt ennyire gyenge

Seskim Photo/MB Media/Getty Images
Seskim Photo/MB Media/Getty Images

Hiába vezetett kétszer is két góllal a Manchester United, végül csak egy pontot szerzett a Galatasaray vendégeként a Bajnokok Ligája-csoportkör ötödik fordulójában.

Ennek elsősorban egyetlen oka van, a kétszer is nagyot hibázó André Onana. Hakim Zijes két szabadrúgásánál sem állt a helyzet magaslatán, az elsőnél csak nem volt elég határozott, a második alkalommal viszont már nagyobb bravúr volt bevédeni a lövést, mint kivédeni. Mivel ez már nem az első rosszul sikerült meccse, a kameruni kapus érthetően csalódott volt lefújás után.

A 3-3-as végeredmény ráadásul sok szempontból is mélyütés a Manchester United számára. A Sky Sports cikke szerint az 1962-1963-as szezonban fordult elő utoljára, hogy 33 gólt kapott a csapat húsz tétmérkőzésen. Ebből ráadásul 14-et a BL-ben kaptak, ami új negatív csúcs angol klubok között.

Mindezek azonban eltörpülnek amellett a tény mellett, hogy az MU jó eséllyel el is búcsúzhat a Bajnokok Ligájától. A csoportkör utolsó fordulója előtt negyedik helyen áll, de zárásképp a veretlen Bayern Münchent fogadja. Mivel a közvetlen riválisok eközben egymással játszanak, az angolok csak győzelemmel juthatnak tovább, döntetlennel pedig még az Európa Ligás folytatáshoz is kell egy kis szerencse.

Kapcsolódó
Hiába lőtt nagy gólokat a MU, a potyázó kapusa miatt elúszott a győzelem
Onana nem a legjobb formáját hozta a Galata ellen. A másik kora esti meccsen a PSV kétgólos hátrányból nyert Sevillában.
Olvasói sztorik