Nemzetközi foci

Hiába parádézott a magyar kapus, kitömték az ifi BL-ben a Barcát

Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Remek mérkőzésen van túl az FC Barcelona magyar kapusa, Yaakobishvili Áron, az FC Porto elleni ifjúsági Bajnokok Ligájában.

A magyar U17-es válogatott labdarúgó többször is edzett már a felnőttekkel, szombaton pedig a Rayo Vallecano elleni bajnokin a kispadra is leülhetett a La Ligában. Kedd délután már az U19-es csapat kapuját védte az ifi BL-ben, méghozzá kiválóan, több komoly bravúrt is bemutatva. Az UEFA honlapja szerint tíz lövésből kapott négy gólt Yaakobishvili.

Mindezek ellenére sem örülhet túlságosan, ugyanis a Porto 4-0-ra nyert Barcelonában. Az korábban eldőlt, hogy ez a két csapat jut tovább a csoportból, de így csak egy portugál botlással lehetne csoportelső a katalán csapat. Ha a Barca második helyen jut tovább, akkor a legjobb 32 között folytatja majd a BL-t.

Yaakobishvili hatévesen kezdett el focizni a Baráti Bőrlabda FC-ben, onnan az Angyalföldi Sportiskola, majd 2016-ban az MTK volt az útja. Miután édesanyja Spanyolországban kapott munkát, a család 2017-ben elköltözött, itt pedig előbb az Atlétic Sant Just FC-be került, mielőtt a Barcelona kinézte volna magának.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik