Nemzetközi foci

Két jó meccs után nagy pofonba szaladt bele a Chelsea

ANDY BUCHANAN / AFP
ANDY BUCHANAN / AFP

Két jó meccs után beleszaladt egy pofonba a Chelsea, amely 4-1-re kikapott a Newcastle vendégeként.

A válogatott meccsek miatti szünet előtt a Chelsea 4-1-re megverte a Tottenhamet, majd 4-4-et játszott a címvédő Manchester Cityvel, ebből a jó formából azonban semmi sem látszott a St James’ Parkban, legalábbis a második félidőben.

A szünetben ugyanis még 1-1 volt az állás, mivel a Miley remek passza után betaláló Isak góljára,

Sterling egy pazar szabadrúgással válaszolt.

A meccs akkor dőlt el, amikor a Newcastle a 60. és a 61. percben is mattolta a Chelsea védelmét, előbb Gordon beadására Lascelles érkezett,

majd Thiago Silva hatalmas hibáját Joelinton használta ki.

A Chelsea gondjait csak tetézte, hogy a csapatkapitány James a 73. percben megkapta második sárgáját, emberhátrányban pedig nem volt esélye a vendégcsapatnak az egyenlítésre, sőt, benyelt még egy gombócot, Gordon két védő között küldte a labdát a bal alsóba.

Kerkez Milos csapata, a Bournemouth 3-1-re nyert a Sheffield United otthonában, a magyar válogatott hátvéd a szünetben, csapata 2-0-s vezetésénél állt be. A Bournemouth elmúlt négy bajnokijából harmadszor nyert, a mostani idényben idegenben most először tudta begyűjteni mindhárom pontot.

A Bournemouth második gólját szerző holland Justin Kluivert a montenegrói Stevan Jovetic után a második olyan labdarúgó lett, aki az angol, a spanyol, az olasz, a francia és a német élvonalban is eredményes tudott lenni a 21. században.

Premier League, 13. forduló:

Sheffield United – Bournemouth 1-3 (0-2)
Burnley – West Ham United 1-2 (0-0)
Luton Town – Crystal Palace 2-1 (0-0)
Newcastle United – Chelsea 4-1 (1-1)
Nottingham Forest – Brighton 2-3 (1-2)
Manchester City – Liverpool 1-1 (1-0)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik