Nemzetközi foci

Hiába Haaland rekordot jelentő gólja, a Liverpool elvitt egy pontot a bajnoktól

Darren Staples / AFP
Darren Staples / AFP

1-1-es döntetlennel ért véget a Manchester City-Liverpool rangadó a Premier League 13. fordulójában.

Alisson nagy hibája révén került először helyzetbe a City: a brazil kapus egy csellel becsapta Haalandot, utána viszont Fodenhez passzolta a labdát, az angol válogatott szélső azonban pont oda lőtt, ahol Alisson állt.

Az első negyedórában a City irányított, aztán magához tért a Liverpool, Szalah beadása után Nunez fejelt, Éderson pedig a léc alól nyomta ki a labdát. Aztán Szoboszlai adott remek labdát Nuneznek, aki lőhetett is volna, ám inkább cselezgetni próbált, és a túlerő legyűrte.

Jones visszatett labdája nehéz helyzetbe hozta Alissont, aki el akarta kerülni, hogy szöglet legyen a szituáció vége, így viszont majdnem ismét bajba került, de becsúszva menteni tudott, mielőtt Haaland még odaért volna.

A 27. percben megint Alisson és Haaland volt a két főszereplő, a Pool-kapus felszabadítása rövidre sikerült, Aké megindult a labdával, majd remekül játszotta meg a két belső védő közé bemozgó Haalandot, aki megszerezte a vezetést a Citynek.

A norvég csatárnak ez volt az 50. gólja a Premier League-ben, és ehhez mindössze 48 meccsre volt szüksége, amivel felállított egy új rekordot.

Az eddigi csúcsot Andy Cole tartotta, aki 65 meccs alatt jutott el a félszáz gólig.

A Liverpool válaszolhatott volna, amikor Szoboszlai az ellenfél térfelének közepén labdát szerzett, több passzopciója is volt, végül Nunezt választotta, aki éles szögből az oldalhálóba kotorta a labdát.

A félidő vége a Cityé volt, előbb egy kontra végén Álvarez emelt mellé, majd Foden bal alsóba tartó lövését piszkálta ki Alisson. A második felvonás elején Álvarez és Haaland is elmulasztotta a lehetőséget, hogy megduplázza a City előnyét, majd Ruben Dias egy szöglet után ugyan a hálóba talált, de a VAR elvette a gólt, mondván, Akanji szabálytalankodott Alissonnal szemben.

Próbálkozott a Pool is, Szalah passza után Nunez került ismét lövőhelyzetbe, Éderson azonban újfent kifogott rajta. Jürgen Klopp a 73. percben cserélte le Szoboszlait, aki már a kispadról nézhette, ahogy a csapata egyenlít fél perccel azután, hogy megúszott egy Haaland-helyzetet: Szalah készítette le a labdát Alexander-Arnoldnak, aki átvette, majd a 16-oson belülre érve kilőtte a jobb alsót.

A hosszabbításban volt még egy labdája a Citynek a győzelemhez, ám Haaland tarkóval megcsúsztatott labdája elment keresztbe a kapu előtt.

Az 1-1-es döntetlen azt jelenti, hogy a manchesterieknek megszakadt egy nagy sorozatuk, mivel ezt megelőzően zsinórban 23 meccset nyertek meg hazai pályán.

Premier League, 13. forduló:

Manchester City – Liverpool 1-1 (1-0)
gól: Haaland (27.), illetve Alexander-Arnold (80.)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik