Nemzetközi foci

Két piros lap, négy érvénytelen gól – őrült meccsen bukta el veretlenségét a Spurs

Glyn KIRK / AFP
Glyn KIRK / AFP
Szomorú fordulón vannak túl a londoni élcsapatok: a Premier League 11. körében előbb az Arsenal, majd a Tottenham is kikapott, és elveszítette szezonbeli veretlenségét.

A Spurs hétfőn a Chelsea-t fogadta, és nagyszerűen kezdett, hiszen Kulusevski révén már a 6. percben vezetést szerzett (1-0). A helyzeti előnyt azonban nem sikerült kihasználnia, a Chelsea gyorsan magához tért, a 21. percben Sterling, nyolc perccel később Caicedo gólját vette el a VAR kezezés, illetve les miatt.

A 33. percben változott a kép, Romero brutális belépője piros lapot és büntetőt ért, az emberhátrányba került Tottenham egyből el is veszítette a vezetését, hiszen Palmer nem hibázta el a tizenegyest (1-1).

A 37. percben Jackson is lőtt egy lesgólt, a 12 perces (!) ráadásban már nem született találat, így döntetlennel mehettek pihenőre a felek.

A szünet után tovább fogyatkozott a hazai csapat (az 55. percben Udogie megkapta a második sárga lapját), de hiába védekezett hősiesen, várható volt, hogy nem húzza ki. A 75. percben az addig mindent elbaltázó Jackson végre jókor volt jó helyen (1-2), és ugyan a 78. percben Dier egyenlített, les miatt ezt a találatot is érvénytelenítették.

A ráadásban Jackson még kétszer betalált, így a végeredmény 1-4 lett,

a Spurs elveszítette veretlenségét, míg a Chelsea két nyeretlen meccs után végre három pontot szerzett és feljött a tabella 10. helyére.

Premier League, 11. forduló

Tottenham – Chelsea 1-4 (1-1)
gól: Kulusevski (6.), illetve Palmer (35.), Jackson (75., 90+4., 90+7.)

 

A Premier League élcsoportja:
1. Manchester City 11 mérkőzés/27 pont
2. Tottenham 11/26
3. Liverpool 11/24
4. Arsenal 11/24
5. Aston Villa 11/22
6. Newcastle 11/20

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik