Nemzetközi foci

„Az egyetlen pozitívum: ennél rosszabb már nem lehet” – megint kikaptak a németek

CHRISTIAN CHARISIUS / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
CHRISTIAN CHARISIUS / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Két vereséggel zárta le az évet a jövő évi Európa-bajnokság házigazdája, Németország, amely kedden este 2-0-ra kikapott Bécsben a kontinenstornára csoportelsőként kijutott Ausztriától. A vendég német csapat már az első félidőben egygólos hátrányba került, majd a szünet után nem sokkal kiállították Leroy Sanét, az osztrákok pedig újabb gólra váltották emberelőnyüket.

Íme, Sané kiállítása, 402. mérkőzésén ez volt az első piros lapja:

Julian Nagelsmann irányításával a negyedik mérkőzését játszotta a német válogatott, egy győzelem, egy döntetlen és két vereség a mérlege.

A csapatkapitány, llkay Gündogan a tőle megszokott őszinteséggel értékelt a ZDF-nek a lefújás után. Azt mondta, csak maguknak köszönhetik az újabb vereséget, könnyű helyzeteket engedtek a riválisnak. Gündogan úgy látja, a minden egységben vannak problémák, csapatszinten nem működik a védekezés és a támadás sem. A piros lapról pedig annyit mondott, tökéletesen összefoglalta a meccset.

Egyetlen pozitívum van: ennél rosszabb már nem lehet. Mindennek oka van, és ezeket az edzőnk is pontosan tudja

mondta Gündogan, Nagelsmann pedig a védekezésben látja elsősorban a sebezhetőséget, így szerinte az lehet a megoldás majd a hazai Eb-n, ha a mérkőzések azon szakaszát minimalizálják, amikor a bekkelésre kell koncentrálnia a csapatának.

Hogy a védelem nem túl acélos, azt mi sem mutatja jobban, mint hogy az elmúlt két évben mindössze három olyan mérkőzés volt, melyen nem kapott gólt Németország:

az Izrael (2022 márciusa) és az Omán (2022 novembere), valamint a Peru elleni (2023 márciusa) elleni felkészülési mérkőzések.

Kapcsolódó
Dárdai Márton még nem döntött a német és a magyar válogatott között
Dárdai Pál fia még nem gondolkozott sokat a kérdésen.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik