Nemzetközi foci

Otthon égtek meg a németek, Nagelsmann és a csapatkapitány is kritizált

Andreas Gora / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Andreas Gora / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Oda Julian Nagelsmann veretlensége a német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányaként: a csapat szombaton, Berlinben kapott ki 3-2-re az Európa-bajnokságra korábban kijutott Törökország ellen.

A jövő nyári Eb házigazdájának idei produktuma finoman szólva sem túl meggyőző: tíz meccset játszottak a németek, ez már az ötödik vereségük volt, miközben csak háromszor győztek. Már olyan történelmi lépésre is elszánta magát a szövetség, mint edzőmenesztés, Nagelsmann Hansi Flick helyére érkezett.

Az összefoglaló:

A kapitány a meccset követően két dolgot nevezett meg a vereség okaként. Az egyik az taktikai volt, elsősorban a védelem volt bizonytalan, és nem csak a három bekapott gól mondatta ezt Nagelsmann-nal.

E mellett emocionális problémáink is akadtak. Sokan játszottak jól, de páran nem érték el azt az érzelmi szintet, hogy mindent beleadjanak, feszegessék a határokat a győzelemért

hangzott a szakember kritikája, és egyetértett vele a csapatkapitány, Ilkay Gündogan is, aki a letargia jeleit vélte felfedezni, a kellő agresszivitást hiányolta csapattársaiból, emiatt pedig mindig egy lépéssel le voltak maradva.

A németek idei utolsó mérkőzésüket kedden, Ausztria ellen játsszák majd.

Kapcsolódó
A játékosok félbeszakították a román kapitány felcsúti sajtótájékoztatóját
Érthetően boldogok voltak a román labdarúgó-válogatott tagjai, miután kiharcolták az Európa-bajnoki részvételt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik