Nemzetközi foci

Megvan a német válogatott új szövetségi kapitánya

FRANCK FIFE / AFP
FRANCK FIFE / AFP

Német sajtóhírek szerint eldőlt, hogy Julian Nagelsmann lesz a német válogatott szövetségi kapitánya.

A 36 éves Nagelsmann azóta csapat nélkül volt, hogy a Bayern márciusban megvált tőle – akkor, amikor a bajor csapat még a BL-ben, a kupában és a bajnokságban is versenyben volt a végső győzelemért.

A menesztés ellenére még szerződés kötötte az edzőt a Bayernhez, de a Bild azt írja, a felek most megegyeztek, így a szövetségnek nem kell kompenzációt fizetni a müncheni klub felé.

A Bayerntől 2026-ig nagyjából 20 millió eurót kapott volna az edző, ennél most szerényebb lesz a bevétele, de így sem jár rosszul, mivel havi 400 ezer eurót utal majd neki a szövetség, amely egyelőre a jövő évi, hazai rendezésű Eb végéig állapodott meg vele.

A korábban a Hoffenheimnél és az RB Leipzignél is dolgozó Nagelsmann azt a Hansi Flicket váltja, aki a Német Labdarúgó Szövetség 123 éves történetében az első szövetségi kapitány, akit felettesei menesztettek.

Kapcsolódó
A pánikgombot megnyomó németek kirúgták Hansi Flicket, de lehet, hogy már így is elkéstek
Hansi Flick lett a Német Labdarúgó Szövetség 123 éves történetében az első szövetségi kapitány, akit felettesei menesztettek. A japánok elleni 1-4 volt az utolsó csepp a pohárban, akkor, amikor már egy év sincs a 2024-es, németországi Eb-ig.
Olvasói sztorik