Magyar foci

Dárdai Márton még nem döntött a német és a magyar válogatott között

Soreren Strache / dpa Picture-Alliance via AFP
Soreren Strache / dpa Picture-Alliance via AFP

Dárdai Márton az U21-es német válogatott következő, lengyelek elleni Eb-selejtező mérkőzése előtt interjút adott a Kickernek, amiben elmondta,

még nem döntött, hogy a magyar vagy a német válogatottat képviselje majd felnőtt szinten.

A három, Berlinben született, és a Hertha BSC kötelekébe tartozó Dárdai-fivér mindegyike német utánpótlás-válogatottként kezdte pályafutását: a legifjabb, Bence 13-szor ölthette eddig magára a német címeres mezt, és ugyan jelenleg nem tagja az U17-es válogatott vb-keretének, de ebben csak bokasérülése akadályozza meg; Márton végigjárta a korosztályos csapatokat, eddig 24 mérkőzésen pályára lépve; míg Palkó 6 meccsen képviselte Németországot utánpótlás szinten, mielőtt a magyar válogatottat választotta.

A német lap válogatottbeli jövőjét firtató kérdésére Dárdai Márton azt válaszolta, hogy

Még van időm dönteni. Még nem gondolkoztam ezen sokat, most az itteni meccsekre koncentrálok, és majd meglátjuk, mit hoz a jövő.  Minden német utánpótlás-válogatottban játszottam már korábban, így ez végül az én döntésem lesz.

Az egykori magyar szövetségi kapitány, Hertha-legenda – nem mellesleg jelenleg is a csapatot irányító – Dárdai Pál korábban elmondta, nem kíván beleszólni abba, hogy fiai végül melyik nemzeti csapatot válasszák, ezt a döntést teljes mértékben rájuk bízza.

Kapcsolódó
Rossi: Jó érzés ezek között a válogatottak között olvasni a nevünket, de nem hihetjük, hogy azonos szintet képviselünk velük
A magyar válogatott szövetségi kapitánya szerint most ünnepelni kell, de nem szabad elszállnunk.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik