Magyar foci

Rossi: Jó érzés ezek között a válogatottak között olvasni a nevünket, de nem hihetjük, hogy azonos szintet képviselünk velük

Hegedüs Róbert / MTI
Hegedüs Róbert / MTI

Marco Rossi újabb bepillantást engedett a válogatási elveibe a MOL Csapatnak adott interjújában.

A válogatott szövetségi kapitánya kiemelte, hogy soha nem panaszkodott arra, hogy hiányoznak bizonyos játékosai, inkább a helyettesek teljesítményére fókuszált. Emellett viszont kiemelte azt is, hogy amikor meghívót küld a focistáknak, akkor eleve olyanokat is keres, akik nem rezelnek be egy-egy hasonló helyzettől.

„Az ilyen nehéz helyzetekben lép elő nagyon fontos tényezővé, hogy egy csapatot milyen karakterek alkotnak. Mi a stábommal tudatosan nemcsak a futballisták passzait és helyezkedését figyeljük a bajnoki meccseken, hanem olyan dolgokat is, mint a testtartás és testbeszéd, kommunikáció a pályán, vagy a felelősségvállalás képessége. Ha jól végezzük a dolgunkat, akkor a csapatot nem rengeti meg egy kulcsjátékos kidőlése, amire a futballban minden pillanatban készen kell állni. Számomra nem volt meglepő, hogy jól megállták a helyüket a fiúk, mert ők ilyen karakterek.

Nemcsak a válogatottban, a klubokban is követték a kéréseinket, amire szükség is volt, hiszen többen is kevés játékpercet kapnak. Most viszont előléptek és megmutatták, hogy számíthat rájuk a csapat.

– magyarázta Marco Rossi.

A szakember arra is kitért, hogy jó érzés a legjobb csapatokkal egy lapon látni Magyarország nevét is és bár jelenleg még az ünneplés tart, fontos, hogy két lábbal a földön járjon mindenki.

“Jó érzés ezek között a válogatottak között olvasni a nevünket, de nem hihetjük azt, hogy azonos szintet kipviselünk velük. Ezek most az öröm percei, de ilyenkor sem szabad elragadtatnunk magunkat: már az is nagy dolog, hogy egy ligában szereplünk és versenyre kelünk velük.”

Az Európa-bajnokság csoportbeosztásában a második kalapba került a magyar válogatott, a sorsolásra pedig december 2-án kerül sor, de adta magát a kérdés, kiket kerülne el szívesen Marco Rossi?

“Magasan van a léc, hiszen a két legutóbbi nemzetközi sorozatban kiválóan szerepeltünk. Felfigyeltek ránk, számolnak velünk, kicsit talán tartanak is tőlünk, hiszen a legjobbaknak is okoztunk nagyon kellemetlen pillanatokat.

Az olaszokkal nem szeretnék játszani, mert egyáltalán nem jó emlék az ellenük vívott két meccs. Nem játszottunk rosszul, sőt bizonyos periódusokban Olaszország fölé tudtunk nőni, de rettenetesen idegesítő volt, hogy Donnarumma mindent védett, az olaszok pedig közben gólra váltották kevés helyzetüket. Többet érdemeltünk volna, a hazai meccsen egészen biztosan.

Zárásképp pedig azt is elárulta, szívesen megmérkőzne a spanyolokkal, mert olyan filozófiát képviselnek, amellyel nem nagyon találkoznak a válogatott játékosai.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik