Nemzetközi foci

„Az UEFA-nak van egy halom pénze, de nem tudja megmondani, gól volt-e vagy sem” – háborgott a franciák sztárja

Stefanos Kyriazis / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Stefanos Kyriazis / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Az már korábban eldőlt, hogy a francia labdarúgó-válogatott kijut a 2024-es Európa-bajnokságra, ráadásul csoportelsőként, de a csapat annyira komolyan vette így is a görögök elleni utolsó meccsét a selejtezőben, hogy a többi közt Olivier Giroud és Antoine Griezmann is kezdett. A franciák vezettek, majd a görögök fordítottak, Youssouf Fofana azonban egy szépségdíjas góllal a 74. percben kiegyenlített, 2-2 lett a vége.

Sőt, a vendégcsapat nyerhetett is volna, Kingsley Coman helyzete után úgy tűnt, a labda át is haladt a gólvonalon, de végül nem ítélt gólt a játékvezető, és a VAR sem bírálta felül.

France possible goal vs Greece 90+2 (No VAR check)
byu/el_rompe_toyotas_19 insoccer

Az UEFA-nak van egy csomó pénze, mégsem tudja megmondani, hogy gól volt-e vagy sem. Többet kell követelnünk az UEFA-tól! Ők azt akarják, hogy több meccset játsszunk, akkor mi viszont kérjünk több technológiát a mérkőzésekre

mondta Griezmann. Ugyan az Európa-bajnokságon használják a gólvonal-technológiát, a selejtezőkben nem kötelező az alkalmazása.

A francia válogatott az első kalapból várja a december 2-i sorsolást, így a többi közt Magyarországot is kaphatja ellenfeléülMarco Rossi csapata a második kalapba került. A görögök a pótselejtezőben folytatják.

Kapcsolódó
Olvasói sztorik