Nemzetközi foci

„A léc nagyon magasan van, és így nehéz folytatni” – elköszön az argentinok vb-győztes kapitánya?

CARL DE SOUZA / AFP
CARL DE SOUZA / AFP

Váratlanul borúlátó nyilatkozatot adott a jövőjével kapcsolatban Lionel Scaloni, a világbajnoki címvédő argentin labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

„Sokat kell gondolkodnom azon, hogy mit fogok tenni” – jelentette ki a 45 éves szakember kedden, a brazilok 1-0-ás riói legyőzését követően.

Ez nem egy elköszönés, hanem valami más. A léc ugyanis nagyon magasan van, és így nehéz folytatni, nehéz tovább nyerni. A válogatottnak olyan edzőre van szüksége, akiben megvan a kellő energia, és jól érzi magát

Scaolni a 2018-as vb-t követően váltotta Jorge Sampaiót a válogatott élén, miután az argentinok a nyolcaddöntőben búcsúztak Oroszországban. Tavaly aztán aranyéremre vezette Lionel Messiéket Katarban, egy évvel korábban pedig Copa Americát nyert együttesével.

Az ESPN azt írja, a meccs utáni sajtótájékoztatót megelőzően Scaloni alaposan megölelgette és arcon csókolta az edzői stáb többi tagját. A Maracanában játszott meccs volt az argentinok idei utolsó fellépése.

A FIFA által a 2022-es év edzőjének választott Scaloni szerződése 2026-ig szól az argentin szövetségnél. A válogatott a jelenlegi vb-kvalifikációban hat mérkőzéséből ötöt megnyert, és 15 pontjával éllovas a dél-amerikai selejtezőben.

Kapcsolódó
„A Maracanában nyerni a brazilok ellen, az olyan, mint a szex”
A világbajnok Argentína nyerte a dél-amerikai óriások rangadóját.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik