Nemzetközi foci

„A Maracanában nyerni a brazilok ellen, az olyan, mint a szex”

Wang Tiancongkelaodiya·maertini / XINHUA / Xinhua via AFP
Wang Tiancongkelaodiya·maertini / XINHUA / Xinhua via AFP

Először kapott ki hazai pályán vb-selejtezőn az ötszörös világbajnok Brazília, amelyet a tavalyi vébét megnyerő Argentína győzött le 1-0-ra a riói Maracana Stadionban.

A brazilok 51 győzelem és 13 döntetlen után szenvedték el első vereségüket saját pályán a vb-selejtezőkön.

A selecao zsinórban a harmadik vb-selejtezőjét veszítette el (összesen pedig négy meccs óta nyeretlen), ez új negatív rekord, nem csoda, hogy a szurkolók a rangadó hajrájában kifütyülték a csapatot.

Az argentinok viszont eddig egész meggyőzően szerepelnek, az Uruguay elleni vereség rondít csak bele a mérlegükbe, és 15 pontjukkal vezetik a csoportot, ahonnan hat válogatott is kijut a 2026-os vébére, amely az első olyan világbajnokság lesz, amelyen 48 csapat vesz majd részt.

„A Maracanában nyerni a brazilok ellen, az olyan, mint a szex” – érzékeltette a Liverpool játékosa, Alexis Mac Allister, hogy milyen élmény a legnagyobb riválist legyőzni.

Az argentinok közül egyedül talán Lionel Messi lehetett kissé csalódott, az immár nyolcszoros aranylabdás ugyanis ötödször (és minden bizonnyal utoljára) játszott vb-selejtezőt a brazilok ellen, de továbbra sincs gólja ebben a párosításban.

Olvasói sztorik