Nemzetközi foci

Bulgária miniszterelnöke is reagált az Eb-selejtezőre

John MACDOUGALL / AFP
John MACDOUGALL / AFP

Kedden hivatalossá vált, hogy november 16-án 18 órai kezdettel Szófiában, a Vaszil Levszki Stadionban rendezik a Bulgária-Magyarország Európa-bajnoki selejtezőt.

A helyszín kiválasztását hosszú huzavona előzte meg, mivel a bolgárok tüntetésétől tartott a rendőrség, sokáig úgy tűnt, Plovdivba kerül a meccs. Előbb kiderült, hogy nem lehet biztonságosan mérkőzést rendezni, majd hétfő este már arról szóltak a hírek, hogy Kardzsaliba kerülhet a találkozó. Végül mégis maradt minden a régiben, Szófiában lesz a találkozó, csak éppen nézők nélkül.

Az eset kapcsán a magyar szövetség egy nagyon felháborodott közleményt írt, Bulgáriában pedig az ország miniszterelnökét, Nikolaj Denkovot kérdezték róla, hogy mit gondol a történtekről.

„A szervezés a szövetség és az UEFA jogköre, az államnak nincs beleszólási joga a folyamatba. Ez a végső döntés. Létrehoztunk egy csoportot, amely megvizsgálja a történteket, holnap kapjuk meg az összegzést tőlük.

Azért alakult ki ez a helyzet, mert a bolgár futball színvonala folyamatosan zuhant, ideje a BFS-nek is belátnia, hogy felelősséggel tartozik ezért. A tüntetések teljesen jogosak, hiszen valaminek változnia kell a fejlődés érdekében. Ahogyan mondtam, az államnak nincs beleszólása a kérdésbe, de mint állampolgárként is az a véleményem, hogy nem jó a rendszer, ahogyan működik a labdarúgásunk

– idézte a Sportal.bg Denkovot.

Kapcsolódó
Rossi másodedzője: Aki döntetlenre játszik, az szinte biztosan veszít
Cosimo Inguscio úgy szeretne hazatérni Bulgáriából, hogy utána Montenegró ellen már örömfocit játszhasson a magyar válogatott.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik