Magyar foci

Rossi másodedzője: Aki döntetlenre játszik, az szinte biztosan veszít

Koszticsák Szilárd / MTI
Koszticsák Szilárd / MTI

Aki ikszre játszik, az szinte biztosan veszít! Meg kell tennünk az utolsó lépést, hogy aztán derűsen térhessünk haza, Montenegró ellen pedig igazi örömfocit játszhassunk: több mint hatvanezer néző előtt, az elképzelhető legjobb hangulatban!

– mondta az M4 Sportnak adott interjújában Cosimo Inguscio, a magyar válogatott másodedzője.

Inguscio még 2012-ben, a Budapest Honvédnál csatlakozott Marco Rossi, a válogatott jelenlegi szövetségi kapitányának stábjához.

A beszélgetés során Inguscio elárulta, hogy Rossival a szakmai kapcsolat mellett mára már szinte családivá vált a viszonyuk, hiszen „már több időt töltöttünk egymással, mint ki-ki a saját feleségével”, ez pedig a munkában is meglátszik.

Cosimo Inguscio arról is beszélt az interjúban, milyen feladataik voltak, amikor a válogatotthoz kerültek, de felidézte egyik legszebb emlékét, az Izland elleni sorsdöntő Európa-bajnoki pótselejtezőt, amelyen ő ült a kispadon, mivel Marco Rossi koronavírusos lett.

A szakember kiemelte a szurkolók szerepét, akiket az évek alatt sikerült maguk mellé állítaniuk, olyannyira, hogy ma már a „Puskás Aréna sem mindig elég a befogadásukra”.

A magyar válogatott csütörtökön 18 órai kezdettel lép pályára Szófiában, miután hosszas huzavona után eldőlt, hogy a bolgár fővárosban rendezik az Eb-selejtezőt.

Amennyiben a magyar csapat egy pontot szerez a zárt kapus meccsen, akkor ott van az Eb-n.

A kiemelt képen Inguscio (balra) Rossival látható.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik