Nemzetközi foci

Szoboszlai Dominik: Talán U12-ben fordult elő velem legutóbb, hogy vasárnap még nem tudtam, lesz-e meccs csütörtökön

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu

Szoboszlai Dominik, a Liverpool és a magyar válogatott középpályása szerint nekik, játékosoknak nem szabad azokkal a hírekkel foglalkozniuk, amik Bulgáriából érkeznek, úgy kell készülniük, hogy két kőkemény mérkőzés vár rájuk az Európa-bajnoki selejtezősorozatban. Szerinte a lényeg: ha játszanak, ha nem, ki kell jutni a németországi tornára.

Talán az U12-es bajnokságban fordult elő velem legutóbb, hogy vasárnap még nem tudtam, lesz-e meccsünk csütörtökön…Ám ahogy már mondtam, semmi értelme azzal foglalkozni, hogy mi történik Bulgáriában, vagy hogy miért alakult így a helyzet, csak a saját teljesítményünkre koncentrálunk. Ugyanúgy felkészülünk, mint a korábbi meccseinkre, és kijutunk az Eb-re!

– nyilatkozta a Sportalnak azt követően, hogy vasárnap a Liverpool 3-0-ra legyőzte a Brentfordot. Szoboszlait a 90. percben cserélte le Jürgen Klopp.

Ami a november 16-i bolgár-magyar meccset illeti, eredetileg Plovdivban rendezték volna, majd szeptember 26-án bejelentették, hogy a szófiai Vaszil Levszki Nemzeti Stadion lesz a helyszín – hogy aztán végül mégis Plovdiv legyen a befutó. Az már eldőlt, hogy nézők nem lehetnek a meccsen, de a variálás tovább folytatódott: mivel a plovdivi stadiont épp átépítik, az is felmerült, hogy végül egy harmadik helyszínen, Razgradban rendezik az Eb-selejtezőt, majd végül a munkálatokat végző cég közlemény adott ki, amelyben szavatolta a meccs biztonságos lebonyolítását, csakhogy az önkormányzat tartja magát ahhoz, hogy nem lehet megrendezni Plovdivban a mérkőzést.

Ha a találkozó valamilyen okból mégsem kerülne lejátszásra, akkor automatikusan a magyar csapat kapná meg a meccset 3-0-val, a bolgárokat pedig a kizárás fenyegetné.

Kapcsolódó
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik