Magyar foci

Ha még sokat variálnak a bolgárok, a végén meccs nélkül juthat ki a magyar válogatott az Eb-re

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Igazán kalandos előélete van a Bulgária-Magyarország Eb-selejtezőnek, amelynek többször is megváltoztatták a helyszínét.

A november 16-i mérkőzést eredetileg Plovdivban rendezték volna, majd szeptember 26-án bejelentették, hogy a szófiai Vaszil Levszki Nemzeti Stadion lesz a helyszín – hogy aztán végül mégis Plovdiv legyen a befutó. Az már eldőlt, hogy nézők nem lehetnek a meccsen, de a variálás tovább folytatódott: mivel a plovdivi stadiont épp átépítik, az is felmerült, hogy végül egy harmadik helyszínen, Razgradban rendezik az Eb-selejtezőt, majd végül a munkálatokat végző cég közlemény adott ki, amelyben szavatolta a meccs biztonságos lebonyolítását.

Az ügyben a bolgár szövetség is megszólalt, kijelentve, hogy a mérkőzést mindenképpen Plovdivban kell megrendezni.

Ha a találkozó valamilyen okból mégsem kerülne lejátszásra, akkor automatikusan a magyar csapat kapná meg a meccset 3-0-val, a bolgárokat pedig a kizárás fenyegetné.

Vasárnap Plovdiv polgármestere, Kosztadin Dimitrov azt nyilatkozta, a város önkormányzata tartja magát ahhoz a véleményhez, hogy a bolgár-magyar összecsapást nem lehet megrendezni a Hriszto Botev Stadionban.

Az előjelek tehát nem éppen kedvezőek bolgár szempontból a meccs előtt, amelyen a magyar csapatnak egy pont is elég ahhoz, hogy sorozatban harmadszor kijusson az Eb-re.

A bolgár szövetség azt ígérte, hétfőre meglesz a végleges döntés.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik