Nemzetközi foci

Szófia után Plovdiv sem tudja megrendezni az Eb-selejtezőnket?

Illyés Tibor / MTI
Illyés Tibor / MTI

Újabb bonyodalom adódott a Bulgária-Magyarország Európa-bajnoki selejtező kapcsán, miutál a plovdivi pálya almalmatlannak bizonyult a rendezésre.

A november 16-i mérkőzést eredetileg a szófiai Vaszil Levszki Nemzeti Stadionban rendezték volna, azonban a helyi hatóságok felhívására átkerült a mérkőzés Plovdivba. Erre azért volt szükség, mert a bolgár szövetség ellen óriási tüntetést szerveztek a szurkolók, így aztán válaszként nézők nélkül rendezi meg a mérkőzést Bulgária.

Csakhogy Plovdiv polgármesere, Kosztadin Dimitrov saját közlekedési vállalatának Facebook-oldalán adott ki hivatalos közleményt, miszerint alkalmatlan a stadion a mérkőzés megrendezésére.

A stadion munkálatait kivitelező cég ugyanis előre közölte már, hogy november 13. és 20. között nem lehet a stadionban meccset, vagy semmilyen más eseményt rendezni. Ekkor szerelik be a lelátó több nehéz elemét is, a kivitelező pedig nem tudja garantálni a parkoló és a közvetlen környezete biztonságát.

Jelen állás szerint tehát nem lehet tudni, hogy melyik stadionban lép pályára a magyar csapat. Elsőként a Nemzeti Sport szúrta ki a bejegyzést, a napilap cikke szerint később még közleményt ad ki a bolgár szövetség.

Kapcsolódó
Dühös bolgár szurkolók miatt lett zárt kapus a magyar válogatott Eb-selejtezője
A bolgár szurkolóknak elfogyott a türelmük, a szervezkedésük miatt viszont magas kockázatú besorolást kapott az Eb-selejtező. Így sem ők, sem a magyar drukkerek nem lehetnek jelen a stadionban.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik