Nemzetközi foci

Ten Hag kérésére igazolták le 95 millióért, már szabadulna tőle a United edzője

Paul Ellis / AFP
Paul Ellis / AFP

Nem kizárt, hogy Antony a télen elhagyja a Manchester United csapatát. A brazil támadó a vezetőedző, Erik ten Hag kérésére érkezett 2022 nyarán, 95 millió eurót fizettek érte és öt évre írt alá.

Antony az első szezonjában 44 meccsen nyolc gólt szerzett és kiosztott három gólpasszt, aminél többet vártak tőle. A mostani idényben tizenegy találkozón még nem sikerült gólban szerepet vállalnia.

A játékos, aki családon belüli erőszak vádja miatt meccseket is hagyott ki az ősszel, eladása jelenleg szinte lehetetlennel tűnik, de a Sport Bild cikke szerint megoldás lehet az, hogy kölcsönadja őt a Manchester United. Az angol klubnál azt tervezik, hogy a télen kölcsönadják a támadót a Flamengónak, míg Brazíliából Gabriel Barbosa csatlakozna Ten Hag csapatához.

A Gabigolnak becézett 27 éves csatár idén 55 mérkőzésen 20 gólt szerzett. Korábban már próbálkozott az európai labdarúgásban, de sem az Interben, sem a Benficában nem sikerült maradandót alkotnia, a két klubban két gólt szerzett összesen, 15 meccsen.

Kapcsolódó
„Őszintén megmondtam neki: mennie kell” – Marco Rossi szerint egyik játékosának csapatot kell váltania
A szövetségi kapitány dolgát megnehezíti, hogy a keretéből többen is kevés játéklehetőséget kapnak. Egyikük Németh András, aki többnyire csak csere a német másodosztályban.
Olvasói sztorik