Nemzetközi foci

Jégkorongban állva tapsolnának egy olyan ütközésért, amivel a bíró elintézett egy focistát

Hihetetlen pillanatokkal zárult a Vancouver Whitecaps és a Los Angeles FC találkozója az MLS rájátszásának nyolcaddöntőjében.

Denis Bouanga büntetőből szerzett vezetést a vendégeknek, de végig rendkívül szorosan alakult a találkozó. Végül a hajrában már nem volt miért óvatoskodni, előre ment hát a kapus is egy szöglethez a 93. percben. A labda behullott a tizenhatosra, majd megszerezték a védők, Carlos Vela a tizenhatosig robogott, majd Bouanga elé tálalt, aki az üres kapura nem hibázott. Csakhogy már a labdaszerzés előtt érdemes Tim Ford játékvezetőre koncentrálni, aki olyan bodycheckkel küldte padlóra Alessandro Schopfot, hogy minden NHL-meccsen ujjongva ugrana talpra a közönség.

A slusszpoén pedig csak most jön, ugyanis a gólt érvénytelenítette a bírói stáb, de nem az ütközés miatt. A szabályzatban ugyanis a leshatár az utolsó előtti játékoshoz igazodik, a gólnál viszont csak egy vancouveri védő állt a támadókkal szemben. Vela passzánál Bouanga nem a labda mögül indult, így les miatt elvették a gólt.

A Los Angeles FC így is továbbjutott 2-0-s összesítéssel és várhatja, hogy a Seattle Sounders, vagy az FC Dallas lesz az ellenfele a legjobb nyolc között.

Kapcsolódó
Sallói góljával jutott tovább a Kansas az MLS rájátszásában
A magyar támadó csapata már az elődöntőnél jár a Nyugati főcsoportban.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik