Nemzetközi foci

Fontos bejelentést tettek az Aranylabdáról

Franck Fife / AFP
Franck Fife / AFP

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) társrendezőként vesz részt jövő évtől a sportág legrangosabb egyéni elismerése, az Aranylabda díjátadó gálájában. Az UEFA jelezte, hogy szakmai hozzáértésével, a kereskedelmi jogok világszerte történő értékesítésével és az évenkénti gála rendezésével veszi ki részét az együttműködésből. Az Aranylabda jogai továbbra is a Groupe Amaurynál maradnak, amelyhez tartozik a többi között a France Football és a L’Equipe is, írja az MTI.

A gálán két új kategóriában a legjobb férfi és női edző is átveheti majd az elismerést.

A France Football által létrehozott és először 1956-ban odaítélt díjat 2010-től hat éven át FIFA Aranylabda néven a nemzetközi szövetséggel közösen osztották ki, a díjátadókra pedig a FIFA központjában, Zürichben került sor. A 2016 óta ismét önálló elismerés idei gáláján, hétfőn vette át a díjat az argentin Lionel Messi.

A megállapodás értelmében az UEFA lemond saját díjáról, amelyet hagyományosan augusztusban osztott ki, de klubsorozataiban, így a Bajnokok Ligájában és az Európa Ligában továbbra is megnevezi majd az idény legjobbjait.

Kapcsolódó
Szappanos megindokolta, miért ünnepelte a Honvéd-tábor előtt a kupatovábbjutást
A paksiak kapusa nem is olyan rég még a kispestieket erősítette.
Olvasói sztorik