Nemzetközi foci

Évtizedek óta nem volt ilyen gólszerzője az Ajaxnak

Marcel van Dorst / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Marcel van Dorst / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Csoda történt, nyert az Ajax – fogalmazhatnánk némi éllel, de bármilyen furcsán is hangozhat, egyáltalán nem lenne túlzás. A szezont borzalmasan kezdő amszterdamiak a 3. fordulóból elhalasztott és csütörtökön pótolt bajnokin győzték le 2-0-ra a Volendamot hazai pályán, ezzel pedig el is mozdultak a tabella utolsó helyéről.

Ez volt a héten kinevezett John van’t Schip első mérkőzése az Ajax vezetőedzőjeként, és rögtön volt egy merész húzása, ugyanis a kezdőbe rakta Ar’Jany Marthát, a 20 éves baloldali védő most debütált az első csapatban. Mindez olyan jól sikerült neki, hogy volt öt sikeres csele, márpedig 2017 és Justin Kluivert óta nem kezdett senki ilyen jól ebben a mutatóban az Ajax újoncai közül.

A 0-0-s első félidőt követően a meccs legjobbja, Bergwijn szerzett vezetést a hazaiaknak, de nem lehetett nyugodt az Ajax, a vendégcsapatnak két nagy helyzete volt a mérkőzésen, azt a hajrára tartogatta, de Diant Ramaj mindkétszer védeni tudott. A végén aztán a csereként beállt Chuba Akpom zárta le a meccset, aki

az 1978/79-es szezon óta az első angol játékos, aki eredményes tudott lenni a klub színeiben. Akkor Ray Clarke szerzett gólt Ajax-mezben.

Az összefoglaló:

Kapcsolódó
Szappanos megindokolta, miért ünnepelte a Honvéd-tábor előtt a kupatovábbjutást
A paksiak kapusa nem is olyan rég még a kispestieket erősítette.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik