Nemzetközi foci

„A nejem fentről adott zöld utat” – felesége temetésén kérték fel az Ajax új edzőjét

Freek van den Bergh / ANP MAG / ANP via AFP
Freek van den Bergh / ANP MAG / ANP via AFP
Borzasztóan nehéz helyzetben van az Ajax labdarúgócsapata, amely nyolc mérkőzésen mindössze öt pontot szerezve jelenleg a holland élvonal utolsó helyén szerénykedik. Az új edző, John van't Schip ennek ellenére nagy tervekkel vágott neki a feladatnak, a cél az európai kupaszereplés.

Az biztos, hogy emberemlékezet óta nem fordult elő olyan, hogy az Ajax ennyire rossz helyen álljon a tabellán, bár ha a vesztett pontokat nézzük, akkor nincs veszve semmi. Az amszterdamiak ugyanis két mérkőzéssel kevesebbet játszottak, ha azt behúzzák, akkor 11 ponttal máris erős középcsapatnak számítanának.

De John van’t Schip ennél is többet akar.

A klub célja az európai futball, de az első négy klub messze van. Egyelőre az ötödik helyre kell koncentrálnunk, bár még messze vagyunk attól is. Lépésről lépésre kell haladnunk. Minden a Volendam elleni csütörtöki meccsel kezdődik

– nyilatkozta.

Az 59 éves szakember játékosként nyert négy bajnoki címet, három Holland Kupát, illetve egy-egy KEK-et és UEFA-kupát az Ajaxszal, de másodedzőként is éveket lehúzott a klubnál. Így egyértelmű volt, hogy elvállalja a feladatot, akkor is, ha nem a legjobbkor kapta a felkérést.

„Amikor hívtak a vezetők, éppen Athénban voltam a családommal a feleségem temetésén. Korábban beszéltem vele erről, ő azt mondta, el kell vállalnom. Ezért volt könnyű ez a döntés, hiszen a nejem fentről adott zöld utat az Ajaxnak.

Tudom, hogy velem van.

Kapcsolódó
Történelmi válságban fuldokol az Ajax, a kiesés kísértete is megjelent
Az Ajax szurkolói valószínűleg elátkozott idénynek fogják nevezni 2023/24-et: a frissen kinevezett sportigazgató és vezetőedző hónapok alatt megbukott, a legfelső szinttől a kispadig kiteljesedett a strukturális és vezetői válság, jelenleg a klub első és második csapata is utolsó a bajnokságában.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik