Nemzetközi foci

„Veterán játékosként felelősségem van” – Gündogan kritikája erősebbé tette a Barcát

Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AF
Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AF
Múlt szombaton, hazai pályán szenvedett 2-1-es vereséget az FC Barcelona, ráadásul az ősi rivális Real Madridtól. Az összecsapást követően a hazaiak német középpályása, Ilkay Gündogan egy televíziós nyilatkoztában a csapattársak hozzáállását kritizálta, szerinte még az ilyenkor elvárt dühöt sem látta rajtuk az öltözőben.

„Ebben a tekintetben előre kell lépni, mert ha nem, akkor a Real Madrid és a Girona is megszökik. Nem azért jöttem, hogy elveszítsem az ilyen típusú meccseket. Veterán játékosként felelősségem is van azért, hogy ne engedjem, hogy ezek megtörténjenek a csapattal” – mondta.

A Mundo Deportivo szerint, amikor a csapat szerdán, két nap pihenő után újra munkához látott, az edző, Xavi Hernández vezetésével csoportbeszélgetésre került sor, amelyen a múlt szombati El Clásicón elszenvedett vereséget elemezték.

Szó esett Gündogan nyilatkozatáról is, a német klasszis elmondta, nem utalt senkire konkrétan, de még mindig dühös a vereség miatt.

Ezután a csapat önkritikát fogalmazott meg, a játékosok néhány hibát kielemeztek, és végül mindenki fogadkozott, hogy szombaton a legjobb formát mutatja majd a Real Sociedad ellen.

A Mundo Deportivo azt írta, a résztvevőknek az volt az érzésük, hogy a Barca ezáltal erősebbé vált.

Kapcsolódó
Kinézett magának egy csatárt a Barca, csak épp nincs rá pénze
A gólérzékenysége miatt Luis Suárezhez hasonlítják a klubnál a támadót.
Olvasói sztorik