Nemzetközi foci

Kinézett magának egy csatárt a Barca, csak épp nincs rá pénze

JOHN THYS / AFP
JOHN THYS / AFP

Nagyon jól kezdte az idényt Santiago Giménez, a Feyenoord mexikói csatára.

A 22 éves Giménez a holland bajnokságban 10 meccsen 13 gólt szerzett, a BL-ben pedig a Lazio ellen debütált – rögtön egy duplával.

A Buenos Aires-i születésű, de mexikói válogatott (22 találkozón 4 gól került eddig a neve mellé) tavaly nyáron 6 millió euróért érkezett a rotterdamiakhoz a Cruz Azultól, de a Transfermarkt mostanra 40 millió euróra teszi az értékét.

Az ESPN azt írja, a Barcelona játékosmegfigyelői egy ideje már figyelemmel kísérik a tavalyi bajnokságban 15 találatig jutó Giménezt, és a katalán klubnál a gólérzékenysége miatt Luis Suárezhez hasonlítják a mexikói csatárt.

Az ESPN megemlíti, hogy a Barceona továbbra is rajta tartja a szemét a kiszemelt játékoson, akinek a megszerzése jelenleg még több komoly akadályba ütközik.

Az egyik ilyen akadály, hogy a Barca már megállapodott az Athletico Paranaense csapatával a mindössze 18 éves Vitor Roque leigazolásáról, és az eredetileg 30 millió eurós üzlet akár 60 millióig is felkúszhat. A támadósorba tehát januárban vagy jövő nyáron érkezik egy friss erő, és a Barca számára most leginkább két szélsővédő, valamint egy mélységi irányító leigazolása jelenti a prioritást a portál információi szerint.

Ráadásul a Barca rozoga anyagi helyzete miatt egyelőre az is kérdéses, hogy ha januárban érkezne Vitor Roque, egyáltalán tudnák-e őt regisztrálni a ligánál, ez pedig előrevetíti, hogy még egy komoly kiadással járó átigazolás további nehezségeket okozna a klubnak. Főleg, hogy a Feyenoord is észlelte, hogy Giménez kapós lett (az Interrel is összehozták már az internetes pletykák), és mivel 2027-ig szól a támadó szerződése, annyit kérhet érte, amennyit nem szégyell.

Olvasói sztorik