Nemzetközi foci

Felcsúton játssza Eb-selejtezős meccseit az izraeli válogatott

Illyés Tibor / MTI
Illyés Tibor / MTI

A felcsúti Pancho Arénában játssza hazai mérkőzéseit az izraeli labdarúgó-válogatott az Európa-bajnoki selejtezősorozat novemberi játéknapjain.

A magyar szövetség (MLSZ) honlapjának keddi híradása szerint 15-én Svájc, 18-án pedig Románia lesz az izraeliek ellenfele. A mérkőzések rendezője minden esetben az izraeli szövetség (IFA), mivel a találkozókon nézők is részt vehetnek, a jegyek értékesítését is az IFA intézi, ugyanakkor az MLSZ a mérkőzések zavartalan előkészítéséhez és lebonyolításához minden szakmai segítséget megad.

Az izraeli válogatott a Hamász és Izrael közti háború miatt nem játszhat hazai környezetben pályaválasztóként.

A jelenlegi helyzetben az MLSZ számára nem volt kérdés, hogy az UEFA és az izraeli szövetség – illetve áttételesen az aktuális ellenfeleik – segítségére siet, és kérésükre felajánlja semleges helyszínként a magyarországi sportlétesítményeket, ezzel járulva hozzá, hogy a válogatott összecsapásokat meg tudják rendezni az előzetesen kijelölt versenyidőszakban

– áll az MLSZ beszámolójában.

Az I csoportban jelenleg Románia áll az élen, amely Svájcot egy, Izraelt pedig öt ponttal előzi, de előbbinél egy, utóbbinál két mérkőzéssel többet játszott. Az izraeli csapatnak a harcok kitörése után két Eb-selejtezős találkozóját is elhalasztották, a csapat így november 12. és 21 között négyszer is pályára lép.

A szintén az ebben a csoportban szereplő Fehéroroszország is többnyire Magyarországon, az újpesti Szusza Ferenc Stadionban fogadja ellenfeleit a sorozatban. A román csapat tagjai kifogásolták is a helyszínt most októberben.

Kapcsolódó
Edzést sem tud vezetni a szurkolói támadásban megsérült lyoni edző
Az sem kizárt, hogy Fabio Grosso egy hónapig nem áll munkába.
Olvasói sztorik