Nemzetközi foci

Edzést sem tud vezetni a szurkolói támadásban megsérült lyoni edző

Fred Tanneau / AFP
Fred Tanneau / AFP

Nem tudta levezényelni az Olympique Lyon keddi edzését Fabio Grosso, a csapat vezetőedzője, aki a hétvégi, Marseille elleni bajnoki előtt sérült meg. A riválishoz látogató OL csapatbuszát megtámadták a marseille-i drukkerek, kövekkel dobálták meg a járművet, ott is betört az ablak, ahol Grosso valamint segítője, Raffaele Longo is ült, mindketten az arcukon sérültek meg, előbbinek egy óriási vágás keletkezett a bal szeme felett.

A támadás:

A L’Equipe cikke szerint az olasz vezetőedzőnek 30 napos munkaképtelenséget írtak elő. Hogy ezt kitölti-e, azt még nem tudni, de a francia sportlap szerint a szerdai edzést sem ő vezeti.

Fabio Grosso a támadás másnapján, a már összevarrt sebbel az arcán:

Az Olympique Lyon egyedüliként a francia élvonal csapatai közül nem nyert mérkőzést és az utolsó helyen áll. A játékosként a klubnál megfordult, az olasz válogatottal világbajnok Fabio Grossót szeptember 16-án nevezték ki a csapat élére, négy bajnokin eddig mindössze egy pontot szerzett vele a Lyon.

A marseille-i támadás kapcsán kilenc embert őrizetbe vett a rendőrség.

Kapcsolódó
Így csinálj BL-elődöntősből kiesőjelöltet 6 lépésben!
2020 augusztusában az Olympique Lyonnais elődöntőt játszott a Bajnokok Ligájában, mindezt úgy, hogy előtte kiejtette a Juventust és a Manchester Cityt is. A klub most ott tart, hogy ha véget érne a szezon, akkor kiesne a francia másodosztályba.
Olvasói sztorik