Nemzetközi foci

„A pálya az katasztrófa” – Romániában elborzadtak az újpesti gyeptől

Alex Nicodim / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Alex Nicodim / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Csütörtökön, az újpesti Szusza Ferenc Stadionban rendezik a Fehéroroszország-Románia válogatott meccset az Európa-bajnoki selejtezős sorozatban. A találkozó előtt a román sajtó arról írt, hogy a román csapat huligántámadástól tartva lemondta a csütörtökre tervezett sétáját, ezúttal pedig a pálya állapota a téma.

A gsp.ro lárvákról és varjakról írt, míg a román szövetségi kapitány, Edward Iordanescu a sajtótájékoztatóján panaszkodott az állapotokra.

„A pálya az katasztrófa. Tiszteletlenség velünk szemben. Megtanultunk már megküzdeni az akadályokkal, ezzel is meg fogunk, de nem tartom természetesnek, hogy ilyen pályán játsszunk, nézők nélkül ráadásul. Kézenfekvő lett volna, hogy egy másik stadiont találjunk a közelben” – idézi a gsp.ro Iordanescut.

A Nemzeti Sport megkereste a magyar klubot, amely cáfolta a varjakról és lárvákról szóló román híreket, szerintük azok a képek nem az újpesti stadionban készültek.

„A pálya hetekkel ezelőtt elkapott egy fertőzést, amit szakembereink időben észleltek és az érintett szakaszon újravetették a pályát, mert a pálya jellegéből fakadóan ez volt az egyetlen megoldás. Ahhoz, hogy a pálya az érintett szakaszokon úja tökéletes állapotba kerüljön, időre van szükség, de ez a mérkőzések megrendezését nem befolyásolja. A pályán madárijesztők is vannak kihelyezve, éppen azért, hogy ne fordulhasson elő olyan eset, amiről a román sajtó fantáziál. A szerdai edzés után a játékosokat is megkérdeztük a pálya állapotáról és egyöntetű vélemény volt, hogy játékra alkalmas” – idézte a sportlap az újpestiek reakcióját.

A fehérorosz válogatott már a harmadik Eb-selejtezős meccsét játssza az újpesti stadionban, korábban Izraelt és Koszovót is Magyarországon fogadta, egyszer pedig Szerbiában volt a hazai pályája.

Kapcsolódó
Az izraeli hatóságok nem engedik külföldre a válogatottat, elmarad az Eb-selejtezős meccs
Svájc után a Koszovó elleni Európa-bajnoki selejtezős meccset is elhalasztották.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik