Nemzetközi foci

„Nem vagyok csodatevő” – nem érti a lengyel kapitány, miért ijedtek meg a játékosai

Foto Olimpik / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Foto Olimpik / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Nem csupán a horvát, de a lengyel labdarúgó-válogatott is messzebb került a jövő évi Európa-bajnokságtól: az edzőváltáson átesett csapat a kötelező hat pontból csak négyet szerzett meg, miután hazai pályán képtelen volt legyőzni Moldovát.

Lengyelország így jelenleg 7 mérkőzés után csupán 10 ponttal áll az E csoport 3. helyén, Albánia és Csehország hat-hat összecsapásból 13 és 11 pontot gyűjtött eddig. És valóban, a Moldova elleni pontok hiányoznak nagyon, hiszen a nyáron, Kisinyovban a hazaiak győztek 3-2-re.

„Nem használtuk ki a gólszerzési lehetőségeket, a szünetig több százszázalékos lehetőségünk volt. Ezért nem nyertünk. A végsőkig küzdöttünk” – mondta Michal Probierz a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón.

„Elégedetlen vagyok, meglepett, hogy megijedtünk, az első negyedórában túl könnyen adtuk át a labdát ellenfelünknek. És túl idegesen játszottunk. Úgy gondolom, hogy mindennek ellenére megváltoztattunk néhány elemet, új játékosok mutatkoztak be, akik sokat adnak még a válogatottnak.”

Az 51 éves szakembert egy hónapja nevezték ki a menesztett Fernando Santos helyére, és ugyan a múlt csütörtökön egy feröeri 2-0-s sikerrel mutatkozott be, ez a vasárnapi 0-0 nem mutat túl jól.

Megértem a csalódottságot, de nem vagyok csodatevő. Nem ezzel a mérkőzéssel buktuk el a selejtezőkört

utalt vissza a Santos-érára.

„Egy hét alatt nem lehet mindent megváltoztatni. Nem nyerhetünk meg hirtelen minden meccset 5–0-ra. Dolgozunk tovább, a következő hetekben a kiválasztás lesz a legfontosabb feladat, készülünk a playoffra” – tette hozzá.

A csoport állása

1. Albánia 6 meccs/13 pont
2. Csehország 6/11
3. Lengyelország 7/10
4. Moldova 6/9
5. Feröer-szigetek 7/1

Kapcsolódó
Egy éve vb-bronzot nyert, most gyászol a horvát futball
Nyerő helyzetből a kiesés szélére sodródott a válogatott az Eb-selejtezőkön.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik