Nemzetközi foci

Négy PSG-játékost eltiltott a francia szövetség, amiért melegellenes dalokat énekelt

Mustafa Yalcin/Anadolu Agency via Getty Images
Mustafa Yalcin/Anadolu Agency via Getty Images

Négy labdarúgó is egy mérkőzésre szóló eltiltást kapott, miután melegek elleni dalokat énekelt a Paris Saint-Germain-Marseille mérkőzésen.

A PSG 4-0-ra intézte el a nagy riválist, amely után Randal Kolo Muani, Ousmane Dembele, Achraf Hakimi és Layvin Kurzawa önfeledten énekelt a szurkolókkal. A futballisták bocsánatot kértek a viselkedésük miatt, amit azzal magyaráztak, hogy a győzelmi eufóriában nem gondolták végig, mit is énekelnek.

Mindannyian tisztában vagyunk a szavak és gesztusok jelentőségével, különösen a fiatalabb nemzedék számára, akik futballmeccseket néznek. Őszintén bánjuk, hogy olyan szavakat használtunk, amelyeket nem lett volna szabad és bocsánatot kérünk ezért. A jövőben mindent elkövetünk, hogy viselkedésünk példaértékű legyen

– idézi az ESPN a négy labdarúgó közleményét.

Eközben viszont a klub arra panaszkodott, hogy a szektorbezárás és a négy alapemberének eltiltása nagyon erős büntetés, amely aláássa a közös párbeszédet, amely a megelőzés felé terelhetné a közösséget. Ennek ellenére a PSG nem ad be kérelmet a büntetés enyhítésére.

Kapcsolódó
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik