Nemzetközi foci bajnokok ligája

Robert Lewandowski megcsinálta, amire eddig csak Messi és Ronaldo volt képes

David Ramos/Getty Images
David Ramos/Getty Images

Az FC Barcelonában szereplő Robert Lewandowski is betalált a Royal Antwerp ellen 5-0-ra megnyert Bajnokok Ligája-mérkőzésen, ezzel pedig megszerezte századik európai kupameccsen szerzett gólját.

A lengyel csatár a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet (IFFHS) adatai szerint ez volt 92. találta a BL-ben, ezen kívül az UEFA Kupában nyolcszor volt eredményes. Százig kkorábban a portugál Cristiano Ronaldo (145) és az argentin Lionel Messi (132) jutott a klubszériákban.

Lewandowski azzal is kisebbfajta kortörténelmet írt, hogy 35 évesen és 29 naposan ő lett a legidősebb játékos, aki eredményes tudott lenni a Barcelona színeiben a Bajnokok Ligájában, megelőzve Gerard Piquét, aki 2021-ben, 34 esztendősen és 260 naposan talált be a Dinamo Kijev kapujába.

Fiatal házi rekord is megdőlt, Lamine Yamal 16 évesen és 68 naposan debütált a Bajnokok Ligájában, ez a Barcelonában új csúcs. A sorozat rekordere azonban továbbra is Youssoufa Moukoko, aki 50 nappal fiatalabb volt az első BL-meccsén.

Yamal egyébként a spanyol válogatottban is bemutatkozott már, ráadásul góllal. Róla ebben a cikkben írtunk hosszabban:

Kapcsolódó
„Olyan játékos, aki meghatározhatja a következő korszakot" – 16 évesen két rekordot döntött a Barca-játékos
Az FC Barcelonában április végén debütált egy 15 éves srác, aki azóta a felnőttek kezdőjébe is beverekedte magát. Tehetségére felfigyelt a világ, a spanyolok pedig annyira féltek az elvesztésétől, hogy már be is mutatkozott a válogatottban.
Olvasói sztorik