Nemzetközi foci

Az UEFA eljárást indított a botrányos bukaresti meccs után

Vasile Mihai-Antonio / Getty Images
Vasile Mihai-Antonio / Getty Images

Megjelent az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) hivatalos oldalán a közlés, miszerint a szervezet eljárást indított a román-koszovói Európa-bajnoki selejtezőn történtek miatt. A hazaiak 2-0-s győzelmével véget ért meccset 45 percre félbe kellett szakítani, miután a román szurkolók egy csoportja a riválist becsmérelte és kifeszített egy olyan transzparenst, amin az állt, Koszovó Szerbiáé, amit többszöri felszólításra sem vettek le.

Az UEFA bejelentése szerint a román szövetséggel szemben rasszista viselkedés, provokatív magatartás, pirotechnikai eszközök használata és tárgyak pályára dobálása miatt indult eljárás.

A román szövetség csípős hangvételű közleményben ítélte el a történteket, míg a helyi sajtóban feltételezhető zárt kaput vizionáltak a botrányos mérkőzés után, majd mutogatni kezdtek Magyarországra, mondván az UEFA elnéző volt a nagymagyarországos zászlók kapcsán még a tavasszal.

Az örmény-horvát meccs (0-1) miatt is eljárás indult, ott mindkét szövetséggel szemben, illetve Horvátország még a lettek ellen 5-0-ra megnyert találkozó miatt is felelhet az UEFA döntéshozói előtt.

A közlemény azzal zárul, hogy kellő időben döntenek a fenti ügyekben.

Olvasói sztorik