Nemzetközi foci

A bukaresti balhé után Magyarországra mutogatnak Romániában

Vasile Mihai-Antonio / Getty Images)
Vasile Mihai-Antonio / Getty Images)

Bérelt helye van a Koszovó elleni Európa-bajnoki selejtezős mérkőzésnek a román sportoldalak címlapján. A meccset 45 percre félbe kellett szakítani, miután a hazai szurkolók egy csoportja Koszovót becsmérelte, illetve kifeszítettek egy molinót, amin az állt, hogy Koszovó Szerbia része.

A román szövetség elég kritikus hangvételű közleményben ítélte el a történteket, és alighanem az európai szövetségnek is lesz majd válasza, vélhetően az Andorra elleni, hazai mérkőzést majd zárt kapuk mögött kell lejátszani. A sport.ro ugyanakkor ezzel kapcsolatban Magyarországra mutogat, mondván,

a magyar csapat nem kapott zárt kapus büntetést, amikor márciusban az észtek elleni meccsen egy Nagy-Magyarország molinót feszítettek ki a drukkerek a Puskás Arénában.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke, Csányi Sándor korábban beszélt arról, hogy sikerült elfogadtatnia az UEFA-nál a nagymagyarországos jelképet, valamint az árpádsávos zászlókat – igaz, az UEFA egy nappal később már azt kommunikálta, hogy nem engedélyezte azok bevitelét a stadionokba. A román szövetség akkor is ellenkezett.

Olvasói sztorik