Nemzetközi foci

Kemény közleményben szólt be a román szövetség a saját szurkolóinak

Vasile Mihai-Antonio / Getty Images
Vasile Mihai-Antonio / Getty Images

Botrányosra sikerült Románia Koszovó elleni, bukaresti mérkőzése, amelyet 45 percre félbe kellett szakítani, mivel a hazai szurkolók egy csoportja Koszovót becsmérelte, és kifeszítettek egy transzparenst, amin az állt, hogy Koszovó Szerbia része. Mivel ezt többször kérésre sem távolították el, a játékvezető megállította a játékot.

Az incidens után végül befejezték a meccset, amit a románok 2-0-ra nyertek meg és így továbbjutást érő helyen állnak. Ugyanakkor a balhé miatt került be elsősorban a sajtóba a találkozó, a BBC, a Marca, a Gazetta dello Sport is beszámolt a többi közt a balhéról, a román szövetség (FRF) pedig a lefújás után felháborodott közleményt adott ki.

Az FRF határozottan elítéli a politikai, ideológiai, vallási vagy sértő jellegű provokatív üzeneteket, amelyek kategorikusan tiltottak a stadionokban. Mindezt mégis megtette egy magát szurkolónak nevező szűk csoport, amivel nemcsak a meccs lefolyását befolyásolták, de a játékosok lelkiállapotát is. A huliganizmust a közönség többi része elítélte, akiket ráadásul megfosztottak a futballélménytől is. A szövetség sajnálja a történteket, és köszöni a folytatás utáni biztatást, ami végül drámai győzelmet hozott

írta közleményében a román szövetség.

Kapcsolódó
Az edzőváltás után franciaveréssel folytatta Németország
Öt nyeretlen mérkőzés után győzött ismét a 2024-es Eb házigazdája.
Olvasói sztorik