Magyar foci

Csányi Sándor: Az MLSZ minden korlátozás nélkül engedélyezi a Nagy-Magyarország térkép használatát

Marjai János 24./hu
Marjai János 24./hu

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) nyílt levélben kérte a nemzetközi szövetséget (UEFA), hogy engedélyezze a Nagy-Magyarország térképének feltüntetését mérkőzésein.

Az MLSZ főtitkára, Vági Márton a szeptemberi Magyar-Olaszország mérkőzést követően írt levelet a témában, mivel a mérkőzésre kirendelt ellenőr ezzel kapcsolatban feljelentést tett. A magyar szövetség azóta is igyekszik elmagyarázni, miért nem minősül kirekesztő jelképnek a térkép, a Nemzeti Sport csütörtöki cikke szerint újabb levelet is kapott már az UEFA ezzel kapcsolatban. A cikkel egy időben Csányi Sándor, az MLSZ elnöke is nyilatkozott a témában.

A Nagy-Magyarország térkép használatát minden korlátozás nélkül, sálon, zászlón, molinón és minden formában engedélyezi a hazai mérkőzéseken. A nemzetközi meccsekre azonban az azokat rendező szervezet, az UEFA által követett gyakorlat érvényes

és az angolok elleni meccs után kapott egy plusz egy felfüggesztett zárt kapus mérkőzésre vonatkozó büntetéssel a hátunk mögött, sőt a fejünk fölött, valamint a szerbek elleni Európa-bajnoki selejtező előtt nyilvánvaló, hogy ennek a jelképnek a használata kapna akkora nemzetközi figyelmet, ami könnyen súlyos következményekkel járhat”

közölte az UEFA alelnöke, Csányi.

A jövőre nézve elmondta a hazai szövetség vezetője, hogy folyamatosan zajlanak az egyeztetések, sőt személyesen is eljárt az ügyben, hogy tisztázni tudja az MLSZ az álláspontját.

„A folyamatban lévő ügyektől függetlenül én magam is kezdeményeztem olyan megbeszéléséket, amelyek egyértelműen tisztázzák, hogy az UEFA engedélyezi vagy tiltja, hogy megjelenjen a Nagy-Magyarország ábrázolás a lelátón.

A kezdeményezéssel természetesen az a célom, hogy az európai szövetség és a FARE is vegye le a tiltólistájáról a Nagy-Magyarország jelképet.”

A kiemelt képen az UEFA elnöke, Aleksander Ceferin és Csányi Sándor beszélget a Puskás Aréna megnyitóján.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik