Nemzetközi foci

Hiába hemzsegnek a sztárok a szaúdi ligában, a válogatott 1995 óta nem volt ilyen pocsék szériában

Visionhaus / Getty Images
Visionhaus / Getty Images

A focivébék történetének egyik legnagyobb meglepetését okozta a katari torna csoportkörének első fordulójában a szaúdi válogatott, amely 2-1-re legyőzte Argentínát. A folytatást ismerjük: Lionel Messi és társai a váratlan blama ellenére továbbléptek a csoportból, sőt, megnyerték a vébét, míg a szaúdiak a bravúros indítás után Lengyelországtól (0-2), valamint Mexikótól (1-2) is kikaptak, így kiestek.

A vb utáni első meccsen Szaúd-Arábia az Öböl Kupán 2-0-ra megverte Jement, de ezen a tornán is a csoportban ragadt, mert Irak (0-2) és Omán (1-2) ellen is vereséget szenvedett.

Azóta négy felkészülési meccset vívott a szaúdi csapat, de sikerélmény egyszer sem érte, mivel Venezuela (1-2), Bolívia (1-2), Costa Rica (1-3) és Dél-Korea (0-1) is elpáholta. 

Az utolsó két találkozót már az Eb-győztes Roberto Mancini irányításával vívta a szaúdi válogatott, és az új kapitánynak lesz dolga bőven, hogy gatyába rázza a csapatot. 1995 óta először kapott ki sorozatban hatszor a szaúdi válogatott, és ez főleg annak fényében fest rosszul, hogy eközben a helyi liga csapatai olyan játékosokat szereztek meg a nyáron, mint Neymar, Karim Benzema, Edouard Mendy, Sergej Milinkovic-Savic vagy Sadio Mané.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik