Nemzetközi foci

Benzema-sarkazás és szenzációs kapásgól színesítette a fordulatos szaúdi rangadót

AFP
AFP

Hét gólt hozott a szaúdi bajnokság al-Ittihad–al-Hilal rangadója.

Néhány hete még kevesen kapták volna fel a fejüket egy szaúdi bajnokira, de azóta nagyot fordult a világ, és a hazaiaknál ott volt a kezdőben Kanté és Benzema, a vendégeknél pedig Bunu, Koulibaly, Rúben Neves, Milinkovic-Savic és Mitrovic, Neymar ellenben hiányzott.

Romarinho révén az al-Ittihad került előnybe, majd a magyar válogatott ellen készülő Szerbia keretébe bekerült Mitrovic a 20. percben szenzációs kapáslövésből egyenlített.

Benzema a 38. percben megmutatta, hogy tőle sem állnak távol a zseniális villanások, mert egy alapvonalról visszatett labdát sarkazva küldött a kapuba, így ismét az al-Ittihad állt jobban.

Az első félidő hosszabbításában Hamed Allah góljával 3-1-re növelte az előnyét a hazai csapat, ám a második félidőben jött a nagy fordulat: Mitrovic előbb akcióból, majd tizenegyesből köszönt be, így végül mesterhármasig jutott, a győztes gólt pedig a tavalyi vébén Argentínának betaláló al-Davszari szerezte.

3:50-nél látható Mitrovic kapásgólja, 6:15-nél Benzema sarkazása:

A 4-3-as győzelemmel az al-Hilal átvette a vezetést a tabellán, az al-Ittihad pedig négy győzelem után elszenvedte első vereségét, de csak egy pont a hátránya legyőzője mögött.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik