Nemzetközi foci

A Serie A egyik legjobb játékosát is szaúdi klub vitte el

Giuseppe Maffia / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Giuseppe Maffia / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Újabb nagy név igazolt Szaúd-Arábiába: az al-Hilal leigazolta a Lazio szerb válogatott középpályását, Sergej Milinkovic-Savicot.

A 28 éves, 43-szoros szerb válogatott játékosért 40 millió eurót fizetett az al-Hilal, amely a nyáron már megszerezte a Wolverhampton portugál középpályását, Ruben Nevest (55 millió euró volt az ára), valamint a Chelsea szenegáli védőjét, Kalidou Koulibalyt (potom 23 millióért).

Az al-Hilal ezzel a videóval köszöntötte a játékost:

A Football Italia nevű oldal azt írja, Milinkovic-Savic 20 milllió eurót keres majd évente új klubjában. A Serie A egyik legjobbját a Milan is csábította, illetve korábban Premier League-csapatok is érdeklődtek iránta, de végül az al-Hilal lett a befutó.

Milinkovic-Savic 2015 óta játszott a Lazióban, amellyel egy olasz kupát és két Szuperkupát nyert. A tavalyi idényben 36 bajnokin 9 gólig és 8 gólpasszig jutott a második helyen záró rómaiak mezében.

Kapcsolódó
Ronaldo, Benzema, pénz, állam és vallás: a szaúdi futballprojekten nincsen fék
Nagy nevek, futballrajongó lakosság, végtelen mennyiségű pénz. A szaúdi profiliga tele van ütőkártyákkal, és akár még a muszlim ország spirituális-vallási fontossága is ezek közé tartozhat.
Olvasói sztorik